CURE DETALJI ZLOČINA

Đuka je bio VIP tjelohranitelj političara i dugogodišnji DJ? ‘Predstavljao se kao opak tip‘

Pomahnitali muškarac je u petak navečer bombom raznio bivšu djevojku i sebe

Đuro Burec i mjesto zločina

 /Cropix/facebook

Đuro Burec, poznat u svojem selu kao Đuka, koji je u petak navečer, sat vremena prije ponoći aktivirao ručnu bombu te ubio bivšu djevojku Petru Poštu i sebe, volio se hvalisati, kažu njegovi sumještani iz Bisaga, mjesta na granici Varaždinske i Zagrebačke županije.

Znaju da je nekad radio kao D.J. pod umjetničkim imenom Sonny B. Burec, ali ne znaju da je puštao muziku po zagrebačkim klubovima i na Zrću. Prije bi to, kažu oni s kojima smo razgovarali, rekli da je to bila samohvala koju je znao da nitko neće provjeravati.

image
Zeljko Hajdinjak/Cropix
image
Zeljko Hajdinjak/Cropix

- Malo bi živio ovdje pa ga ne bi bilo, ne znamo gdje je bio u to vrijeme. Kad bi se vratio bio je pun priča o sebi kao D.J-u i specijalcu koji je navodno čuvao visoke dužnosnike, no sve smo to uzimali s velikom skepsom. Osobno mislim da se njegova karijera kao D.J.-a svodila na puštanje glazbe u seoskim klubovima. Možda se varam, ali Zrću i poznatim zagrebačkim klubovima nema nigdje traga, a baš danas sam pretražio društvene mreže. Nakon svega što se dogodilo, zanimalo me mogu li se bilo kako potkrijepiti njegove priče po selu – kaže sugovornik Jutarnjeg. Đuka se, dodaje, predstavljao kao "veliki frajer i opaki tip, izbrijani snagator", a njegov je čin ubojstva Petre i sebe, kaže, bio daleko od toga.

- Takav veliki frajer, a krene na ženu, to se ne uklapa u njegove priče o samome sebi – kaže.

Đuro je, podsjetimo, u subotu navečer sjekirom provalio u stan bivše djevojke, koji je ona kupi nakon prekida njihove veze. Do tada su jedno vrijeme zajedno živjeli u vikendici koju su na brdu s druge strane sela, sagradili njegovi roditelji. Tu je, u kući s krovom imitacijom krovova na dvorcu, imao više pasa, uglavnom belgijskih ovčara. Kad je provalio u Petrin stan iz njega je uspjela istrčati tinejdžerica i tako se vrlo vjerojatno spasiti od sudbine koja je zadesila njezinu majku.

Iako mještani pričaju da je u ratu promijenio ponašanje i da se ljubazan mladić koji je otišao u rat iz njega vratio kao agresivan i hvalisav muškarac. Posvadio se i s bratom blizancem, njih dvojica već dugo nisu razgovarali.

Svašta se danas u Bisagu moglo čuti o Đuri Burecu, ali što je od toga istina, a što dio njegove hvalisave prirode, naši sugovornici ne znaju. Uglavnom su ga viđali u nedalekom Sv. Ivanu Zelini, gdje ga je srela i sugovornica Jutarnjeg, kojoj se tad požalio na Petru.

image
Zeljko Hajdinjak/Cropix
image
Zeljko Hajdinjak/Cropix

- Odvela me na masažu, a dok su mene masirali, ona se zatvorila u sobu s vlasnikom salona – rekao je sumještanki, pokušavajući ocrniti Petru Pošta. Nisu mu vjerovali, kao ni puno toga što je o sebi i njoj govorio.

- Kad ga je ostavila, bio je jako naporan, dosadan, obilazio je oko njezine zgrade, i nama je bilo nelagodno. Onda bi se kratko smirio, nismo ga viđali, valjda je negdje odlazio, ali prije dva tjedna je intenzivirao špijuniranje žene koja s njim više nije htjela imati posla. I onda se dogodilo ovo – kaže sugovornica Jutarnjeg. Ispred Petrine se zgrade vozio u svom plavom golfu zagrebačke registracije, koji je dok je odlazio u svoj krvavi pohod parkirao na parkiralište preko puta ulice.

- Da se hvalio, to je točno, - govorio je da je bio specijalac, tjelohranitelj, ali puno toga nije istina. Dolazio na općinu zbog problema s cestom, nije bio agresivan. Nije se tu puno družio, ljudi su ga izbjegavali, pravio se važan i glumio snagatora – kaže druga sugovornica.

Prema informacijama 24 sata, 56-godišnjak koji je u petak kasno navečer aktivirao bombu i ubio 48-godišnjakinju i sebe je bivši policijski specijalac Đuro Burec, a dosadašnji podaci govore da je žrtvu, svoju bivšu partnericu, maltretirao i uhodio godinama.

Počinitelj ubojstva je 90-ih godina, prema saznanjima 24 sata, kako je sam svojedobno tvrdio u jednom medijskom istupu, kao policijski specijalac bio angažiran na čuvanju više tadašnjih moćnih političkih figura, među kojima su bili general i bivši ministar obrane Martin Špegelj, nekadašnji ministar unutarnjih poslova Josip Boljkovac kao i tada utjecajni dužnosnik, a kasnije predsjednik Republike Stjepan Mesić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 17:51