PUCNJAVA U NOĆI

Dva dana nakon vatrenog obračuna u Bibinjama pokraj Zadra: Za pokušaj ubojstva osumnjičena 58-godišnjakinja

Bibinje, Zadar, 130612U 20.36 sati zaprimljena je dojava da je u bibinjama jedan muskarac ozlijedjen iz vatrenog oruzja. Radi se o Tomislavu Kandicu koji je ranjen u svojoj kuci u ulici Kandici br. 41. Muskarac je navodno van zivotne opasnosti. Ocevid je u tijeku.Na fotografiji: ekipa za ocevid ulazi u kucu gdje se dogodila pucnjavaFoto: Luka Gerlanc / CROPIX
 Luka Gerlanc / CROPIX / Gerlanc 2012

Dva dana nakon vatrenog obračuna ispred obiteljske kuće u Bibinjama pokraj Zadra, za pokušaj ubojstva osumnjičena je 58-godišnja V.M.Z., sa prebivalištem u Bibinjama. Policija je istragom utvrdila da je upravo ona ispred kuće u kojoj živi sa 31-godišnjim sinom, u srijedu navečer hicem iz vatrenog oružja ranila 45-godišnjeg mještanina T.B. Utvrđeno je da je 58-godišnjakinja pucala iz ilegalnog pištolja, a oružje nakon sukoba nije pronađeno.

Bibinje: U pucnjavi ustrijeljen muškarac. Oružani sukob uzrokovali neriješeni imovinsko-pravni odnosi?

- Nakon dovršenog istraživanja 58-godišnjakinja je predana pritvorskom nadzorniku zbog sumnje da je počinila kazneno djelo ubojstvo u pokušaju - rečeno je u zadarskoj policiji koja je 58-godišnjakinju i njezinog 31-godišnjeg sina uhitila odmah nakon incidenta ispred obiteljske kuće u Bibinjama gdje je iz vatrenog oružja ozlijeđen 45-godišnji mještanin kojem su u zadarskoj Općoj bolnici konstatirane lakše ozljede glave.

Do sukoba koji je kulminirao vatrenim obračunom došlo je u trenutku kada je 45-godišnji T.B. u večernjim satima banuo u dvorište kuće 58-godišnjakinje, inače druge supruge njegova pokojnog oca. Nakon oštrog verbalnog sukoba, 58-godišnjakinja je uzela pištolj i ispalila hitac, nakon čega je ubrzo došla policija i Hitna pomoć. Prema riječima susjeda, sukob između ranjenog 45-godišnjaka i privedene žene traje od kada joj je njegov otac oporučno ostavio kuću u kojoj ona od njegove smrti, od kolovoza 2010.godine, povremeno živi sa 31-godišnjim sinom. Ona inače živi i radi u norveškom gradu Oslo gdje se i upoznala sa pokojnim M. B.. U Norvešku je emigrirao nakon školovanja u Zagrebu, a u suradnji s Hrvatskim savezom slijepih osnovao je zakladu donirajući 75.000 eura za osnivački udio Hrvatske zaklade za školovanje slijepih.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. svibanj 2024 05:59