BANDA S PODRUČJA EX YU

DVA HRVATA NAORUŽANA DO ZUBA UHIĆENA U POKUŠAJU SPEKTAKULARNE PLJAČKE: POLICIJA RAZBUCALA PLAN BANDE PINK PANTER Nakon tri tjedna praćenja...

 

Nakon tri tjedna intenzivnog praćenja uličnog videonadzora diljem švicarskog mjesta Lugana, švicarska je policija 19. veljače u pola bijela dana spriječila višemilijunsku pljačku zlatarnice koju je planirao odraditi četveročlani krak bande Pink Panter.

U brzinskoj akciji lisice na ruke su stavili dvojici Hrvata u dobi od 37 i 39 godina te 41-godišnjem državljaninu Srbije i 38-godišnjem državljaninu BiH koji su bili naoružani do zuba s repetiranim oružjem.

Spektakularno uhićenje odvijalo se pred očima stanara stambenih zgrada na Industrijskoj cesti u Pregassonu oko podne, koji su lokalnim medijima izjavili kako se “policija u sekundi stvorila na parkiralištu, okružila crni kombi te skuter”.

- Dvojicu muškaraca polegli su na tlo i u njih uperili oružje. Nakon toga su jednog uvukli u kombi, dok je drugi pod dugim cijevima ostao ležati na betonu - opisao je jedan stanar. Odbjegli dvojac lopova na skuteru uhićen je nedugo potom u obližnjem Loretu. Od bande je zaplijenjeno i oružje koje je poslano na vještačenje, a istragom koja je u tijeku utvrđuje se je li četvorka povezana i s ranijim pljačkama na području Ticina, ali i u inozemstvu.

Banda Pink Panter jedna je od najpoznatijih pljačkaških bandi u svijetu sastavljena uglavnom od kriminalaca s područja bivše Jugoslavije, od kojih su neki bili i pripadnici vojno-policijskih i paravojnih postrojbi. Ima 60-ak članova, a pljačkali su diljem Europe pa sve od Tokija i Abu Dabija. Ime su dobili po kultnoj filmskoj franšizi u kojoj se Peter Sellers kao nespretni inspektor Clouseau bori protiv bande pljačkaša dragulja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. travanj 2024 13:26