PREVARANT IZ ZADRA

Dva mjeseca mu nisu dali plaću, osvetio se peglajući karticu šefove supruge: ‘Sve ću vratiti, sad radim u Njemačkoj‘

Prilikom korištenja kartice potpisivao je slipove kao da je ovlaštenik kartice, iako to nije bio

Ilustracija

 Shutterstock

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru (ODO) optužilo je 42-godišnjeg ribara D.D. za računalnu prijevaru, te za njega zatražilo uvjetnu kaznu zatvora od osam mjeseci s rokom kušnje od dvije godine.

Optužnicom se tereti da je početkom ožujka 2017. dok je radio na ribarici na području zadarskog arhipelaga ukrao karticu supruge vlasnika broda, piše Zadarski.hr.

Karticu je koristio na području Zadarske i Primorsko-goranske županije pokušavajući njome na bankomatima podići novac u čemu nije uspio, ali je na više prodajnih mjesta u 69 navrata, od 11. do 14. ožujka 2017. , kupovao raznu robu putem POS uređaja.

Isto tako kupovao je E bonove Paysafe naknadno ih koristeći kao sredstvo plaćanja prilikom kupovine na internetu ili uplatom na račune na internetu, a kojih je potom podizao novac u vrijednosti uplaćenih Paysafe bonova.

Prilikom korištenja kartice potpisivao je slipove kao da je ovlaštenik kartice, iako to nije bio, čime je oštetio vlasnika za iznos od 39.540,19 kuna.

Nakon što je uhvaćen u cijelosti je priznao kazneno djelo pojasnivši da ga je počinio jer od vlasnika ribarice za dva mjeseca rada nije bio plaćen kako su se dogovorili. Naglasio je i da je spreman vratiti iznos s obzirom da u Njemačkoj ima električarski obrt i dobra primanja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 07:53