‘PAO‘ BRZI

Dvije i pol godine nevin proveo u zatvoru, no opet je uhićen zbog ukradene robe, heroina i oružja

Policija je Marku Giliću (40) našla ukradenu robu, heroin i oružje

Marko Gilić zvani Brzi

 Božidar Vukičević/CROPIX, PU splitsko-dalmatinska

Policijski službenici Prve policijske postaje Split dovršili su kriminalističko istraživanje nad 40-godišnjim Markom Gilićem zvanim Brzi iz Splita kojega su uhitili zbog sumnje u počinjenje četiri kaznena djela teška krađa te zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i promet drogama.

Naime, tijekom kriminalističkog istraživanja potvrđena je sumnja kako je 40-godišnjak u travnju ove godine izvršio provalu u prodajni pult koji se nalazi u sklopu trgovačkog centra Joker u Splitu odakle je otuđio 63 mobitela pri čemu je pričinio materijalnu štetu od oko 200.000 kuna. U svibnju ove godine izvršio je provalu u prostorije trgovačkog društva UMAC na Stinicama u Splitu odakle je otuđio novac i građevinski alat pri čemu je pričinio materijalnu štetu od oko 100 tisuća kuna.

image
PU splitsko-dalmatinska

Tijekom rujna i listopada ove godine izvršio je dvije provale na području Splita i to u poduzeće Tologradnja u Širokobriješkoj ulici i u agenciju za nekretnine Domus Lucrosa u Svačićevoj ulici. Iz prve je otuđio vrijedan alat, a iz agencije laptop vrijedan 14 tisuća kuna - ukupna materijalna šteta je od oko 50 tisuća kuna, piše Slobodna Dalmacija.

Tijekom kriminalističkog istraživanja, temeljem naloga suda izvršena je pretraga njegova vozila Hyundai i stana u Kupreškoj ulici na području Brda te je tom prilikom pronađena većina otuđenih mobitela i alata, kao i 621 gram droge heroin, 4800 grama smjese za povećanje mase heroina kao i pištolj Smith & Wesson s pripadajućim streljivom.

Zbog sumnje u počinjenje gore navedenih kaznenih djela 40-godišnjak je uz kaznenu prijavu u utorak predan pritvorskom nadzorniku i protiv njega će biti podnesen i optužni prijedlog zbog sumnje u počinjenje prekršaja iz domene Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana.

image
PU splitsko-dalmatinska

U splitskom zatvoru na Bilicama sredinom prošle godine Brzi je jedno vrijeme štrajkao glađu, a tamo se našao od kraja svibnja, nakon što je uhićen pod sumnjom da je bio sudionik 37-godišnjem Željku Kulušiću u krađi alata vrijednoga oko 650.000 kuna.

Marko Gilić je oslobođen za pljačku poslovnice Erste banke u City centru One u Splitu. U ljeto 2013. godine "napala" su ga dva maskirana tipa. Jedan je blokirao ulaz daskom, na kojoj su nađeni Gilićevi DNK tragovi, a drugi je čuvao stražu.

Na prvom suđenju Gilić je dobio čak sedam godina, no presuda je ukinuta i slučaj vraćen na ponovno suđenje, piše Slobodna Dalmacija.

image
PU splitsko-dalmatinska

Gilić je u zatvoru proveo 790 dana te je izjavljivao da namjerava podnijeti tužbu protiv države,

Vrhovni sud je zaključio da je sudac Neven Cambi valjano obrazložio zašto pronalazak Gilićeva DNK ne mora automatski značiti da je Gilić počinitelj. Naime, na suđenju je utvrđeno da je Gilić kao radnik manipulirao tim daskama te da je daske mogao uzeti bilo tko iz prostora u kojemu su držane.

Nakon svega, Gilić se vratio starom zanatu i opet pao u ruke policije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 15:23