PRETRAŽILI IM KUĆE

Dvije Međimurke prijavljene zbog sintetskog kanabinoida

Protiv 40-godišnjakinje i 25-godišnjakinje podnijet će se optužni prijedlog Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Čakovcu

Uhićenje/ Ilustracija

Dvije dame iz međimurskog kraja zbog droge su pale u ruke lokalnih policajaca. Naime, lisice na ruke stavljene su 40-godišnjakinji i 25-godišnjakinji kojima su tijekom utorka, temeljem naloga Županijskog suda u Varaždinu, pretražene prostorije obiteljskih kuća u Ivanovcu i Pribislavcu.

U kući starije osumnjičene, policija je pronašla PVC smotuljak težak 87,2 grama i ispunjen zelenom biljnom materijom nalik sintetskom kanabinoidu. Pretragom, pak, kuće u Pribislavcu koju koristi mlađa osumnjičenica, policajci su pronašli 7,08 grama u vidu šest smotuljaka sintetskog kanabinoida.

- Toksikološkim vještačenjem oduzete materije u Centru za forenzična ispitivanja istraživanja i vještačenja "Ivan Vučetić" u Zagrebu, utvrđeno je da se radi o drogi sintetskom kanabinoidu ADB BUTINACA. Protiv 40-godišnjakinje i 25-godišnjakinje zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, podnijet će se optužni prijedlog Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Čakovcu - priopćila je PU međimurska po dovršenom kriminalističkom istraživanju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 05:53