‘SVI SMO ŠOKIRANI‘

Dvije osobe uhićene zbog ubojstva starice u Puli, jedna od privedenih je njena kćer?

Djelatnici Policijske postaje Pula-Pola utvrdili su Hrvat (30) i Hrvatica (61) počinili kazneno djelo teško ubojstvo
Privođenje osumnjičene u Policijsku postaju Pula-Pola
 Goran Sebelic/Cropix

Tridesetogodišnji Hrvat i 61-godišnja Hrvatica uhićeni su te kazneno prijavljeni zbog sumnje da su 25. lipnja u prijepodnevnim satima u stanu u stambenoj zgradi u Zoranićevoj ulici u Puli usmrtili 91-godišnju ženu, javlja Policijska uprava istarska.

Nakon što je u četvrtak, 25. lipnja oko 15 sati, u stanu u Zoranićevoj ulici u Puli pronađena mrtva 91-godišnja I. S., policijski službenici su zajedno s nadležnim državnim odvjetnikom obavili očevid, a tijekom današnjeg dana na Odjelu patologije Opće bolnice Pula obavljena je obdukcija.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem, djelatnici Policijske postaje Pula-Pola utvrdili su sumnju da su 30-godišnji hrvatski državljanin i 61-godišnja hrvatska državljanka počinili kazneno djelo teško ubojstvo, odnosno da su 25. lipnja u prijepodnevnim satima, u stanu u stambenoj zgradi u Zoranićevoj ulici, usmrtili osobu posebno ranjivu zbog svoje dobi.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, danas u poslijepodnevnim satima, osumnjičeni su uz kaznenu prijavu privedeni u pritvorsku jedinicu PU istarske.

Kako doznajemo, susjedi su za ubijenu imali samo riječi hvale. Jutarnjem su rekli da u stambenoj zgradi u Zoranićevoj ulici na pulskoj Verudi u drugom stanu žive kći ubijene D. S. T. i njezin sin, kojeg je prije par dana u bolnicu u pratnji policije odvezla Hitna pomoć. Navodno je riječ o ubojstvu unutar obitelji odnosno, prema prvim informacijama, policija je uhitila umirovljeničinu kćer. Nije poznato tko je druga uhićena osoba.

- Svi smo šokirani. Nismo ni znali da je mrtva, a informacija da je ubijena nas je zaprepastila. Nismo čuli nikakvu buku iz stana i ne znam tko je pronašao tijelo. Kći ubijene je, inače, upraviteljica zgrade i vrlo odgovorna osoba. Njih dvije su se, koliko znamo, odlično slagale sa svima nama. Pokojna susjeda je unatoč svojoj dobi vrlo pokretna žena bila, često smo je viđali vani po gradu - rekla je za Jutarnji jedna od susjeda pokojne umirovljenice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 03:28