VARALICE DOLIJALE

Dvije Ukrajinke i Armenac u Zagrebu prodali lažnu zlatnu polugu, ‘zaradili‘ više od 5000 eura

Obavljene su detaljne analize autentičnosti otkupljene poluge i utvrđeno je da se ne radi o zlatu čistoće kako je navedeno na poluzi

Zlatna poluga

 PU Zagrebačka

Dvije ukrajinske državljanke i jedan državljanin Armenije uhićeni su zbog muljaže sa lažnom zlatnom polugom. Krivotvorinu žute boje teške 99 grama i zapakirane u foliju su početkom mjeseca podvalili jednoj poslovnici u sklopu trgovačkog centra u srcu metropole te si na osnovu te "trgovine" stavili u džep 5430 eura.

Nakon što je otkrivena prevara kriminalisti su zasukali rukave te uspjeli ući u trag varalicama starima 24, 43 i 29 godina koje se sumnjiči za prijevaru te krivotvorenje znakova za obilježavanje robe, mjera i utega.

- Sumnja se da su osumnjičeni s unaprijed stvorenom namjerom da sebi pribave protupravnu imovinsku korist na za sada neutvrđen način pribavili krivotvorenu polugu žute boje, težine 99 grama koja je bila zapakirana u plastičnom omotu na kojem se nalazio natpis kao na poluzi, a koja je prema svim vidljivim obilježjima bila autentična originalnoj poluzi jednog od proizvođača - kažu iz PU zagrebačke.

Dodaju i da je potom 43-godišnjakinja dovela u zabludu zaposlenicu kako se radi o originalnoj zlatnoj poluzi od 100 grama i koja im je isplatila 5427.15 eura.

- Naknadno, obavljene su detaljne analize autentičnosti otkupljene poluge putem profesionalnih uređaja za određivanje kemijskog sastava materijala gdje je utvrđeno kako se ne radi o zlatu čistoće kako je navedeno na poluzi već o sirovini koja se inače koristi za krivotvorenje zlatnih poluga zaključuju iz policije koja je strance predala pritvorskom nadzorniku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. travanj 2024 21:34