pune ruke posla

Dvije žene u Sinju kamenjem gađale policijsku postaju, u Makarskoj mladić uhvatio policajca za vrat

Splitsko-dalmatinska policija izvijestila je o dva incidenta; jedan se dogodio u petak u Makarskoj, a drugi noćas u Sinju
Policija, Ilustracija
 Goran Mehkek/Cropix

Dvije mlađe ženske osobe jutros oko tri sata su ispred zgrade Policijske postaje u Sinju vičući narušavale javni red i mira, nakon čega su na zgradu bacile kamenje koje je oštetilo rolete i fasadu, te su pobjegle, javljaju iz PU splitsko-dalmatinske.

Nekoliko minuta nakon događaja pronađene su na području Sinja.

"S obzirom na to da je jedna od njih odbijala postupiti po izdanoj zapovijedi i krenuti s policajcima u postaju, nad njom su uporabljena sredstva prisile tjelesna snaga – hvatanje za ruku, nakon čega su obje su dovedene u službene prostorije kako bi se nad njima provelo istraživanje", javljaju iz policije.

Utvrđeno je kako se nalaze pod utjecajem alkohola te su smještene u prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Danas tijekom dana nad njima će se provesti kriminalističko istraživanje.

Još jedan incident dogodio se u Makarskoj gdje je prošlog petka 23-godišnjak napao policajca.

"U Dubrovačkoj ulici u Makarskoj oko 04:55 sati policijski službenici zaustavili su osobno vozilo kojim je upravljao 23-godišnjak za kojeg je utvrđeno kako je vozilom upravljao u alkoholiziranom stanju (1,34 g/kg). Nakon što mu je rečeno da je isključen iz prometa, 23-godišnjak je započeo vrijeđati policijske službenike koji su mu izdali zapovijed da se smiri, na što se oglušio i uhvatio je za vrat policijskog službenika", javili su iz policije.

Nad 23-godišnjakom su policajci uporabili sredstva prisile kako bi ga savladali i spriječili u daljnjem bijegu.

"Policijski službenik je zadobio lakše tjelesne ozljede u vidu crvenila na vratu. 23-godišnjak je doveden u službene prostorije, pregledao ga je liječnik, nije zadobio ozljede, zadržan je do otrježnjenja i nakon toga je nad njim provedeno kriminalističko istraživanje", kažu iz policije.

Utvrđeno je postojanje sumnje da je 23-godišnjak ostvario obilježja kaznenog djela Prisila prema službenoj osobi te će protiv njega biti podnesena kaznena prijava nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu u Splitu. Također, ostvario je i obilježja prekršaja i to čl.17 Zakona o prekršajima protiv javnog red i mira radi čega će protiv njega biti podnesen optužni prijedlog nadležnom općinskom prekršajnom sudu.

Također protiv njega će biti podnesen optužni prijedlog zbog postojanja sumnje u počinjenje prekršaja vožnje u alkoholiziranom stanju, a sve sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 02:35