TRAGEDIJA U VOĆINU

Dvogodišnji dječak preminuo nakon što se zid srušio na njega: ‘Bio je malen, a tako velikog srca‘

Dok se sa šest godina starim bratom igrao u dvorištu čekajući da njihov otac nahrani životinje, na dječačića se srušio zid stare derutne kuće

Ilustracija/ Policija

 Cropix

Nezapamćena tragedija potresla je mirno mjestašce Voćin na širem daruvarskom području. Dok je sa šest godina starim bratom bezbrižno se igrao u dvorištu čekajući da njihov otac nahrani životinje, na dvogodišnjeg dječačića srušio se zid stare derutne kuće.

Žitelji Ulice Nikole Šubića Zrinskog zanijemili su od šoka kad su čuli da danas oko 11.30 sati Voćinom tutnjaju sirene. Unatoč svemu, dvogodišnjaku koji je bio radost cijelog mjesta, nije bilo spasa. Život mu se naprasno ugasio pred očima četiri godine starijeg brata.

- Po ovoj tragediji vidimo koliko je život nepravedan. Najboljim roditeljima na svijetu ovakvo što da se dogodi naprosto nije fer! Mi smo svi u šoku, a zamislite tek onda njih kako im je. Sve se to dogodilo na imanju koje planiraju kupiti i na koje su već preselili životinje. I upravo oko 11 sati otac je sa sinovima došao do te njihove buduće kuće. Dok su se dječaci igrali na dvorištu on je ušao u štalu nahraniti životinje. A kako to dvorište nema unutarnju ogradu i lako je dostupna i ruševna zgrada, dio zida se kompletno odvalio i poklopio našeg malog susjeda - priča za Jutarnji kroz suze jedna mještanka. Drugi susjed otkriva kako je pravo čudo da u tom trenutku i drugi mališan nije nastradao.

- To drugo dijete će imati traume za cijeli život. A kako je tek ocu ne usudim se ni zamisliti. Izrazito su brižni roditelji, pravi borci za svoje mališane. Vlasnici te ruševine gdje se dogodila nesreća su u Srbiji i od rata samo propada, dok su susjednu parcelu, koja nije ograđena, kupili dječakovi roditelji. Mislim da su za idući tjedan imali dogovoreno i finalizirati vlasništvo jer i ti vlasnici žive vani, no nakon pitanje je hoće li imati snage nakon svega uopće zakoračiti u snove koje su planirali kao četveročlana obitelj - dodaje ožalošćeno drugi susjed. Zastajkuje na tren, pa se vraća mislima na poginulog mališana.

- Falit će nam taj dječak u selu, znate? Bio je malen, a tako velikog srca. Tek je počeo pričati, obožavao je pjevati, volio se družiti i bilo ga je milina gledati. Nedavno je na jednom rođendanu kod susjede tako joj ponosno nosio buket cvijeća kao pravi odrasli čestitar. Ne mogu vjerovati da ga više nema. Nadam se da će naši susjedi što prije pronaći snagu da iznesu ovaj užas koji ih je snašao - zaključio je za Jutarnji susjed preminulog dvogodišnjaka.

Dvogodišnjakovo beživotno tijelo prevezeno je na obdukciju na Odjel patologije u virovitičku bolnicu, a policija koja je provela očevid na mjestu užasa utvrđuje sve okolnosti koje su dovele do tragedije koja je u sekundi zavila u crno ne samo obitelj nego i cijelo selo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 20:18