KAZNENO PRIJAVLJENI

Dvojac (84) i (85) prijavljeni za krađu više od pedeset tisuća eura kao predstavnici stanara

S računa na koje su stanari zgrade uplaćivali pričuvu, podizali su gotovinu u razne neistinite svrhe, javljaju iz policije

Ilustrativna fotografija

 Ranko Suvar/Cropix/Cropix

Provedenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske postaje Metković dvije muške osobe u dobi od 84 i 85 godina sumnjiče se za kaznena djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju, krivotvorenja službene ili poslovne isprave i povredu obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga.

Naime, kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno kako su 84-godišnjak, kao odgovorna osoba trgovačkog društva iz Metkovića, ujedno i upravitelj stambene zgrade, a 85-godišnjak kao predstavnik stanara iste stambene zgrade, zajednički i dogovorno, u namjeri stjecanja protupravne imovinske koristi, s računa na koje su stanari zgrade uplaćivali pričuvu, podizali gotovinu u razne neistinite svrhe, prikazavši to kao da se plaćaju troškovi održavanja zgrade, koji radovi se u stvarnosti nisu izvršili, a novac su uplaćivali u korist trgovačkog društva upravitelja.

U najvećem broju slučajeva za navedene navodne radove ne posjeduju nikakvu poslovnu dokumentaciju, a za dio podignute gotovine su krivotvorili račune usluga čišćenja zgrade, a sve kako bi prikrili prisvajanje nepripadajuće imovinske koristi.

Opisanim kaznenim djelima su od početka 2015. do kraja 2022. godine protupravno prisvojili 50.739 eura, javljaju iz policije.

Policija protiv osumnjičenih podnosi kaznenu prijavu nadležnom Županijskom državnom odvjetništvu u Dubrovniku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 00:34