SLUČAJ ANACONDA

Dvojac iz Rovinja pritvoren i zbog napada na Plišu, a ne samo zbog napada na Talijana

Odvjetnici pritvorenih Đurđice M. i Krešimira I. smatraju da je odluka da ih se najprije pusti, a onda za istu stvar pritvori - nezakonita

Đurđica M. (41) i Krešimir I. (56)

 Goran Šebelić/Cropix/

Istražni sudac Županijskoga suda u Puli odredio je istražni zatvor Đurđici M. (41) i Krešimiru I. (56), zaposlenicima rovinjskoga swingerskoga kluba Anaconda ispred kojega je prije nekoliko dana pretučen i opljačkan Bruno Plišo, sin poznatoga zagrebačkoga odvjetnika Miroslava Pliše.

No, premda su Đurđica M. i Krešimir I., koje je prije dva dana Županijsko državno odvjetništvo pustilo da se brane sa slobode zbog napada na Plišu, sada ponovno uhićeni zbog teškog ozljeđivanja gosta Maurizija P. u srpnju, kako neslužbeno doznajemo, tužiteljstvo je naknadno pritvaranje predložilo i zbog napada na Plišu, a zbog čega je ih je ranije pustilo uz mjere opreza.

Dakle, Državno odvjetništvo je u jednome djelu izmijenilo svoju raniju odluku da se, barem ovo dvoje osumnjičenika, za napad na Plišu pusti na slobodu te su sada zatražili njihovo pritvaranje.

Međutim, ova naknadna pamet Državnoga odvjetništva mogla bi pravno zakomplicirati čitav slučaj, što su nam u petak u telefonskom razgovoru kratko rekli odvjetnici Đurđice M.

- Ovu odluku o pritvaranju u cijelosti smatramo neosnovanom i nezakonitom te ćemo se žaliti na nju kao i na rješenje o istrazi. Smatramo da je, između ostaloga, nezakonita zato što se u jednome djelu prijedloga i rješenja o određivanju istražnoga zatvora obuhvaćaju stvari koje su već bile obuhvaćene odlukom istoga tužiteljstva da se naša branjenica pusti na slobodu. Također, događaj od prije nekoliko dana iskorišten je za traženje istražnoga zatvora zbog opasnosti od ponavljanja djela premda se našoj branjenici inkriminira da je ovo novo djelo, nanošenje teške tjelesna ozlijede, vremenski bilo prije nedavnoga događaja u klubu - rekli su odvjetnici Matea Bojanić Kožul i Antun Denona koji brane Đurđicu M.

Ono što odvjetnici nisu rekli, a što se međutim nameće kao pitanje je i što je s Leon M. i Kristijanom Č. koji su u slučaju napada na Plišu osumnjičeni kao glavni protagonisti, a koji pak ovakvim razvojem situacije ostaju na slobodi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 01:56