LISICE NA RUKAMA

Dvojcu propao biznis s marihuanom: U čak tri zagrebačka stana skrivali su 10 kilograma marihuane

U pretresima tri stana policija je pronašla ukupno osam paketa marihuane

Zaplijenjena droga

 PU zagrebačka

Nije im bio dovoljan jedan stan već su, radi predostrožnosti i što uspješnijeg poslovanja marihuanom i što sigurnije zarade, koristili tri stana na području zagrebačkog Trnja.

No, početkom ovog tjedna uvjerili su se da je sve to bilo uzalud. Naime, zagrebačka policija stavila je lisice na ruke 36-godišnjaku i njegovom četiri godine mlađem poslovnom partneru od kojih su u konačnici zaplijenili preko 10 kilograma marihuane. Točnije 10,151 gram indijske konoplje radi koje su kazneno prijavljeni za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama te su predani pritvorskom nadzorniku.

Dvojac je, sumnja policija, na još uvijek neutvrđen način nabavio marihuanu koju su tijekom svibnja sakrili u garažu na Trnju. Potom su je prenijeli u dva stana također u istom naselju, a zanimljivo je da su nakon vaganja i prepakiravanja konoplje dio sakrili u treći stan, također, na Trnju, pritom očito smatrajući da su dovoljno zameli sve svoje aktivnosti s druge strane zakona.

Bili su u krivu. Kad ih je policija razotkrila, u pretresima tri stana pronašli su ukupno osam paketa marihuane, oduzeli su i jedan omot sa 16 grama iste droge, kao i pet digitalnih vaga za precizno mjerenje mase, električni aparat za vakuumiranje i predmete za vakuumiranje.

Iduće je na potezu Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu koje će ispitati dvojicu posrnulih dilera marihuane i potom će odlučiti hoće li za njih zatražiti određivanje istražnog zatvora.

image

Zaplijenjena droga

PU zagrebačka
image

Zaplijenjena droga

PU zagrebačka
image

Zaplijenjena droga

PU zagrebačka
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 21:38