ŽALILI SE NA BOLOVE

Dvoje malih Splićana, brat i sestra, pojeli perece i počeli vrištati; Završili su u bolnici, oglasila se i policija

Djeca su dobro i nema dokazanih korozivnih oštećenja u usnoj šupljini. Nakon opservacije od 24 sata bit će otpušteni kući, kažu u KBC-u Split.

Ilustracija (arhivska fotografija)
 

 Ante Čizmić/Cropix

Na hitni prijem Klinike za dječje bolesti KBC-a Split u četvrtak je zaprimljeno dvoje djece u dobi od sedam i dvije godine koji su se žalili na peckanje u ustima nakon konzumacije hrane, javlja 24sata.

- Jučer je u pratnji roditelja u bolnicu dovedeno dvoje djece koji su se žalili na bol u predjelu grla, a nakon pružene liječniče pomoći utvrđena im je akutna upala grla. Obzirom na navode o prethodnom konzumiranju prehrambenog proizvoda isti je izuzet. O događaju smo obavijestili sanitarnu inspekciju Državnog inspektorata kako bi poduzeli mjere radnje iz nadležnosti i proveli inspekcijski nadzor. Također ćemo o utvrđenim činjenicama obavijestiti i nadležno Državno odvjetništvo - kazali su Slobodnoj Dalmaciji iz PU splitsko-dalmatinske.

Kako doznaju novinari 24sata, riječ je o perecima koje su djeca grickala pred televizorom u večernjim satima. Osjetila su da ih nagriza u ustima, počeli su vrištati. Majka je nakon toga probala grickalicu i odmah osjetila da pereci imaju okus po nekom agresivnom sredstvu te odvela djecu u bolnicu.

- Djeca su dobro i nema dokazanih korozivnih oštećenja u usnoj šupljini. Nakon opservacije od 24 sata bit će otpušteni kući - kažu u KBC-u Split.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 13:44