KAŽNJENI

DVOJE ZAGREBAČKIH POLICAJACA UDALJENO IZ SLUŽBE Jedan vulgarno komentirao sugrađane, njegova kolegica nudila koronaprijevoz za one bez propusnica

 Zeljko Hajdinjak / CROPIX

U trenucima dok policijski službenici diljem Hrvatske nesebično daju doprinos društvenoj zajednici tijekom krize koja je paralizirala zemlju, dvoje policijskih službenika bacilo je ljagu na policijski poziv. Upravo taj nepromišljeni potez stajao ih je disciplinskog postupka rješenjem načelnika PU zagrebačke.

Iz zagrebačke policije kažu da su danas iz službe udaljeni policajac i policajka zbog nedoličnog ponašanja u službi odnosno izvan nje, a koje šteti ugledu same službe.

- Policijski službenik Policijske uprave zagrebačke snimio je te na društvenim mrežama objavio video sadržaj koji je neprimjeren, a u kojem vulgarno i neprimjereno komentira ponašanje građana i trenutnu situaciju oko provođenja mjera zaštite protiv širenja koronavirusa. Za razliku od njega, policijska službenica na društvenoj mreži nije objavila video već tekstualni sadržaj u kojem, koristeći činjenicu da se na policijske službenike ne odnosi zabrana napuštanja mjesta prebivališta i boravišta, nudila prijevoz drugim osobama zanemarujući odredbe Odluke koja je na snazi. Rješenjem načelnika PUZ-a dvoje policijskih službenika udaljeni su iz službe jer su teško naštetili ugledu policije te postoji sumnja da su počinili težu povredu službene dužnosti opisanu u članku 96. stavku 1. točka 7. Zakona o policiji - priopćili su iz policije.

Protiv oboje će biti pokrenut i disciplinski postupak pred Prvostupanjskim disciplinskim sudom Ministarstva unutarnjih poslova.

- Ovakva ponašanja policijskih službenika teško su naštetila ugledu policijske službe koja je nadležna za provedbu i nadzor Odluka Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske i čiji djelatnici trebaju služiti za primjer te su pored navedenog uvrijedili sve svoje kolege koji u ovim teškim i rizičnim trenucima nesebično služe građanima - zaključuju iz PU zagrebačke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 23:40