GORNJI KURŠANEC

Dvojica mladića pokušali utopiti vlasnika vikendice u koju su provalili, prijeti im 40 godina zatvora

Okrivljenici se nalaze u istražnom zatvoru, a vijeće Županijskog suda u Varaždinu prihvatilo je prijedlog državnog odvjetnika

Privođenje, ilustrativna fotografija

 Damir Krajac/Cropix

Zbog sumnji da su nakon provale u vikendicu krajem kolovoza ove godine pokušali utopiti vlasnika vikendice koji ih je zatekao u provali varaždinsko Županijsko državno odvjetništvo je dvojicu provalnika 25-godišnjaka i 20-godišnjaka optužilo za pokušaj teškoga ubojstva. Premda su nakon uhićenja dvojica okrivljenika bili osumnjičeni samo za razbojništvo, tijekom istrage policija i tužiteljstvo su zaključili kako je ono što su napravili puno teži zločin, te ih je osumnjičilo za djelo za koje se može izreći kazna do 40 godina zatvora. Varaždinsko županijsko državno odvjetništvo dana s je izvijestilo o podizanju optužnice u ovome slučaju, tko i za što se točno okrivljenike tereti.

"Okrivljenog 25-godišnjaka i 20-godišnjaka tereti se da su 27. kolovoza 2021. na otoku u Dravi kod mjesta Gornji Kuršanec, razbili prozorsko staklo i ušli u vikendicu u vlasništvu 56-godišnjeg hrvatskog državljanina te iz nje uzeli više komada raznog alata i ribički pribor, ali ih je prije odlaska zatekao vlasnik kojeg su fizički napali maljem i bokserom u cilju da ga usmrte kako bi spriječili da ih se otkrije za počinjenu provalu. Tereti ih se da su ga potom bacili u vodu i čamcem krenuli za njim te ga ponovno napali i držali ga pritisnutog ispod površine vode, pri čemu je 56-godišnjak ispustio iz ruku ruksak u kojem je bio mobitel, razni alat i drugi predmeti, što su sve okrivljenici uzeli i pobjegli", priopćeno je iz DORH-a.

Okrivljenici se nalaze u istražnom zatvoru, a vijeće Županijskog suda u Varaždinu prihvatilo je prijedlog državnog odvjetnika i obojici okrivljenika produljilo istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 20:47