DAN SJEĆANJA

Dvojica mladića zbog ustaške zastave i skandiranja ZDS u Vukovaru kažnjeni s pet dana zatvora

Okrivljeni su uz optužni prijedlog dovedeni na Općinski sud u Vukovaru

Fotografije iz Kolone sjećanja

 Denis Lovrovic/Afp

Dovršeno je kriminalističko istraživanje za dvojicu muškaraca (31), koji imaju prijavljeno prebivalište na području Koprivničko-križevačke županije, zbog sumnje da su u Vukovaru 18. studenog 2023. godine narušavali javni red i mir.

Utvrđena je sumnja kako su za vrijeme obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara glasnim nedopuštenim uzvicima i pokretima ruku odnosno gestikuliranjem narušavali javni red i mir, čime su počinili prekršaj iz članka 5. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Okrivljeni su uz optužni prijedlog dovedeni na Općinski sud u Vukovaru, koji im je rješenjem odredio mjeru zadržavanja u trajanju od pet dana te su predani u osječki zatvor. PU vukovarsko-srijemska nastavlja s kriminalističkim istraživanjem.

Podsjetimo, prije nekoliko dana smo izvijestili da je manja skupina ljudi u centru grada, tijekom hodnje u Koloni sjećanja dizala desnicu i skandirala ustaški pozdrav ‘Za dom spremni‘

Ranije je PU vukovarsko-srijemska izvijestila o 53-godišnjaku koji je zbog isticanja zastave s nedopuštenim simbolima uz optužni prijedlog doveden na Općinski sud u Vukovaru te mu je određena mjera zadržavanja u trajanju od pet dana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. svibanj 2024 18:48