JEDAN JE UHIĆEN

Dvojica mladih Splićana opljačkali prostitutke: Jedan je imao odnos s djevojkom, drugi je upao u sobu...

Za uhićenog će Općinsko državno odvjetništvo od suca istrage vrlo vjerojatno tražiti određivanje istražnog zatvora

Ilustrativna fotografija

 Primo Dul Ravel/Alamy/Alamy/Profimedia/Primo Dul Ravel/alamy/alamy/profimedia

Zbog sumnje da je prije nekoliko dana orobio 20-godišnju državljanku Brazila, s kojom je njegov prijatelj neposredno prije toga imao spolni odnos, splitska je policija uhitila 20-godišnjeg I.S. iz Splita dok im je njegov godinu dana stariji prijatelj B.F. još uvijek nedostupan, piše Slobodna Dalmacija.

Kako doznaje Slobodna, dvojica mladih Splićana su na još neutvrđeni način, vjerojatno preko neke aplikacije ili oglasnika, stupili u kontakt s mladom Brazilkom koja je u Split došla pružati seksualne usluge zajedno sa svojom dvije godine starijom prijateljicom.

Nakon što su se našli 19. veljače oko ponoći, djevojka je odvela B.F.-a u stan u Bosanskoj ulici u centru Splita dok je I.S. ostao čekati ispred vrata stana da njegov kompanjon obavi ono zbog čega je došao. Djevojka je mladića uvela u sobu i to nakon što je on uredno prije toga platio navodno nešto manje od sto eura za seks. U drugoj se, odvojenoj sobi, nalazila njena prijateljica sama, bez mušterije.

Poslije 15-ak minuta B.F. je izašao iz sobe i kad mu je mlada Brazilka otvorila vrata stana da izađe, njegov prijatelj I.S. je podmetnuo nogu ne dajući joj da zatvori vrata te ju je gurnuo prema zidu kad je ona tijelom pokušala spriječiti ga da uđe. Tada je B.F., s kojim je neposredno prije toga bila u sobi, hvata za ruke te joj obojica govore na hrvatskom jeziku nešto njoj nerazumljivo.

Kako očito nisu znali kako se na engleskom jeziku kaže novac, povikali su u nekoliko navrata da im da "bitcoin, bitcoin...." na što je ona navodno pokazala, gestikulirajući prstima, traže li novac. Kad su oni to potvrdili, uplašena djevojka je glavom pokazala prema sobi, a u tom trenutku iz druge sobe izlazi njena prijateljica i jednog od mladića udara.

Dok su oni iznenađeno gledali što se događa, njena je prijateljica zgrabila 20-godišnjakinju za ruku i hitro je uvukla u svoju sobu gdje su se zaključale i pozvale policiju. Dvojica mladih Splićana za to vrijeme ulaze u sobu 20-godišnjakinje i uzimaju novčanik u kojem je bilo oko 500 eura te kreditne kartice.

Za uhićenog I.S. će Općinsko državno odvjetništvo od suca istrage vrlo vjerojatno tražiti određivanje istražnog zatvora zbog opasnosti od ponavljanja djela s obzirom na to da ga se, uz ovo razbojstvo, tereti i za krađu od prije desetak dana kada je iz stana spavaće sobe jedne žene navodno ukrao zlatni lančić i 400-tinjak eura.

Isto tako, ima aktivnu optužnicu ODO-a zbog nanošenja teške tjelesne ozljede muškarcu na Matejušci kojeg je krajem prošle godine iz čista mira i ničin izazvan napao govoreći mu da će ga baciti u more da bi ga potom udario šakom u glavu slomivši mu čeljust na dva mjesta.

Nadalje, optužen je i za oštećenje tuđe stvari jer je sredinom rujna prošle godine u jednom automat klubu u centru grada, iznerviran što mu aparat na kojem je igrao ne omogućuje nikakav dobitak, uzeo stolicu i mahnito "napao" mašinu udarajući stolicom u ekran kojeg je razbio.

Policija dakle traga za drugim mladićem, I.S. će vrlo vjerojatno završiti na Bilicama, a dvije mlade Brazilke su dobile izgon iz Hrvatske, piše Slobodna Dalmacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. travanj 2024 15:52