U POHODU OD LANI

Dvojica Slovenaca krali turistima bicikle po istarskim kampovima, pa ih prevozili preko granice

Sumnja se kako je 23-godišnjak odgovoran za još kaznenih djela pa policijski službenici nastavljaju istraživanje
 PU Istarska

Zbog sumnje da su krali bicikle po istarskim kampovima, porečka policija provodi kriminalističko istraživanje nad dvojicom slovenskih državljana - 23-godišnjakom i 55-godišnjakom.

Nakon što je policija analizirala krađe bicikla iz kampova na području zapadne obale Istre, s počinjenjem su povezali 23-godišnjeg slovenskog državljanina. Utvrdili su kako je mladić tijekom ove i prošle godine ulazio u Hrvatsku u više navrata te je iz kampova otuđivao bicikle, a potom je s njima napuštao zemlju, u većini slučajeva i prije nego što su vlasnici shvatili da su pokradeni.

image
PU Istarska

Tako je 25. lipnja oko 22.20 sati osumnjičeni stigao na granični prijelaz Kaštel s 55-godišnjakom, a policijski službenici utvrdili su kako muškarci u BMW slovenskih registarskih oznaka prevoze dva bicikla za koja nisu posjedovali nikakav dokaz o vlasništvu. Utvrđeno je kako su bicikle otuđili nešto ranije u kampu u Vrsaru, čime su 56-godišnjeg austrijskog državljanina oštetili za više tisuća kuna.

image
PU Istarska

Osim te krađe, policija sumnjiči 23-godišnjaka da je u ovoj godini počinio još pet krađa, od čega tri na porečkom području te po jednu na umaškom i pulskom području. U razdoblju od 10. da 17. lipnja osumnjičeni je u dva kampa u Tar-Vabrigi otuđio tri bicikla, čime je 67-godišnjeg njemačkog državljanina, 55-godišnjeg austrijskog državljanina i 57-godišnjeg njemačkog državljanina oštetio za više desetaka tisuća kuna.

U prvom slučaju 23-godišnjak je sjeo na bicikl udaljio se iz kampa. Na pulskom području osumnjičeni je da je 16. lipnja otuđio bicikl iz kampa i time oštetio 49-godišnjeg češkog državljanina za više tisuća kuna, dok je 23. lipnja ''preselio'' u Umag te je i tamo otuđio bicikl vrijedan više tisuća kuna 40-godišnjem vlasniku iz Češke.

image
PU Istarska

Prošle godine osumnjičeni je počinio četiri krađe na porečkom području pa je tako u razdoblju od 24. lipnja do 15. kolovoza u dva navrata otuđio bicikle iz istog kampa u Vrsaru, čime je dvojicu 60-godišnjih njemačkih državljanina oštetio za nekoliko desetaka tisuća kuna. U istom razdoblju otuđio je i bicikl 43-godišnjem austrijskom državljaninu u kampu u Funtani, vrijedan više tisuća kuna te dva bicikla iz kampa u Tar-Vabrigi, čime je 48-godišnjeg poljskog državljanina oštetio za nekoliko desetaka tisuća kuna.

Osumnjičeni 23-godišnjak i 55-godišnjak su u sinoć predani pritvorskom nadzorniku uz kaznenu prijavu. Budući da postoji sumnja kako je 23-godišnjak odgovoran za još kaznenih djela te da neka od njih nije počinio sam, policijski službenici nastavljaju provoditi kriminalističko istraživanje, izvijestila je istarska policija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 13:57