PRED SUCEM

Dvojici uhićenih Bad Blue Boysa određene mjere opreza, treći će morati u istražni zatvor

Svi uhićeni i njihovi branitelji protivili su se predaji grčkim vlastima
 Goran Mehkek/Cropix

Dvojici uhićenih Bad Blue Boysa sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda odredio je jutros mjere opreza, dok će treći, koji je na sud došao danas u 10.30, ostati u istražnom zatvoru do okončanja postupka predaje.

Prvoj dvojiciu određene mjere opreza su javljanje policiji i zabrana napuštanja prebivališta.

O postupanju u subotu oglasilo se tužiteljstvo. Županijsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici priopćilo je da je 23. rujna 2023., po primitku Europskog uhidbenog naloga nadležnog pravosudnog tijela Grčke, ispitalo 27-godišnjeg hrvatskog državljanina i podnijelo sucu istrage Županijskog suda u Velikoj Gorici prijedlog za određivanje istražnog zatvora radi predaje.

Sutkinja istrage Županijskog suda u Velikoj Gorici je u subotu i prihvatila prijedlog i rješenjem odredila istražni zatvor protiv 27-godišnjaka zbog opasnosti od bijega (članak 123. stavak 1. točka 1. ZKP-a u svezi članka 26. Zakona o pravosudnoj suradnji u kaznenim stvarima s državama članicama Europske unije).

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu je 23. rujna 2023., sukladno Zakonu o pravosudnoj suradnji u kaznenim stvarima s državama članicama Europske unije, odnosno postupajući po europskom uhidbenom nalogu pravosudnih tijela Republike Grčke provelo ispitivanje trojice hrvatskih državljana; 42-godišnjaka, 21-godišnjaka i 28-godišnjaka.

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu će u daljnjem tijeku postupka donijeti odluke i poduzeti daljnje mjere i radnje iz svoje nadležnosti sukladno Zakonu o pravosudnoj suradnji u kaznenim stvarima s državama članicama Europske unije i Zakonu o kaznenom postupku. Riječ je upravo o navedenoj trojici od kojih su dvojica jutros već ispitana, a treći bi trebao biti uskoro.

Svi uhićeni i njihovi branitelji protivili su se predaji grčkim vlastima. Podsjećamo, grčka ih traži radi postupka koji se u toj zemlji vodi zbog nereda koji su izbili 7. kolovoza uoči utakmice AEK-a i Dinama u Ateni u kojima je više osoba ozlijeđeno, a smrtno je stradao 29-godišnji navijač AEK-a Michalis Katsouris.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. svibanj 2024 01:41