SLUČAJ TINA ŠUNJERGE

DVOSTRUKOG UBOJICU IZ ČISTE VELIKE IZ ZATVORA POKUŠAVA IZVUĆI DJED? Odvjetnik ništa o tome ne zna: 'Da je to istina, morao bi se meni javiti, a nije'

Dva tjedna nakon što je doživio živčani slom u šibenskom istražnom zatvoru, Tin Šunjerga (19) iz Čiste Velike još je u previše lošem stanju za psihijatrijsko vještačenje te do daljnjega ostaje u Zatvorskoj bolnici u Zagrebu.

- Psihijatrijsko vještačenje radi se samo u Vrapču, pa će i njega tamo premjestiti kad liječnici procijene da je u dovoljno dobrom stanju. Ne znam kad će to biti niti koliko će vještačenje trajati. Liječnici će odlučiti koliko ga dugo trebaju promatrati - rekao je odvjetnik Frane Baica.

Dodao je kako ga zbog mladića koji je hladnokrvno smaknuo majku i oca hicima u potiljak nije kontaktirao baš nitko iz njegove šire obitelji.

Tin Šunjerga bio je jedinac, kao i njegov otac Marin. Pojavile su se informacije da je mladićev djed Željko, koji je stekao imetak radeći u Njemačkoj te unuku darovao Mercedes kojim je bježao policiji, najavio da će učiniti sve što može kako bi Tina izvukao iz zatvora, no odvjetnik ih opovrgava.

- Da je to istina, ja bih za to morao znati jer bi se morao ili javiti meni ili uzeti drugog odvjetnika, a i tada bi me obavijestili da se mijenja punomoć o zastupanju - dodaje Baica. Tinovi djed i baka i dalje su u Čistoj, itekako su svjesni unukova zločina. Tin Šunjerga u zatvorsku je bolnicu premješten nakon što je dobio živčani slom u ćeliji šibenskog zatvora gdje je bio pritvoren nakon ubojstva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 17:26