SMRTONOSNA RUTA

Ekipa Dnevnika Nove TV izašla na teren pa tijekom snimanja priloga pronašla mrtvo tijelo

Tijekom snimanja kadrova primijetili su da je na nekoliko metara udaljenosti tijelo muške osobe i odmah obavijestili policiju

Ilustracija

 D. Beaupre/Alamy/Alamy/Profimedia/D. Beaupre/alamy/alamy/profimedia

Ekipa Dnevnik Nove TV u petak je radila prilog o ilegalnom prijelazu migranata preko rijeke Kupe u okolici općine Netretić i na obali rijeke pronašla mrtvo tijelo, prenosi Dnevnik.hr.

Kad su stigli u mjesto Ladešić Draga koje je smješteno uz Kupu i slovensku granicu, tražili su put kojim bi mogli doći do obale rijeke budući da se tamo nalazi migrantska ruta kojom ilegalni migranti iz Hrvatske dolaze do Slovenije.

Spustili su se do kupališta i slapa, gdje su reporteri Dnevnika Nove TV tijekom snimanja kadrova primijetili da je na nekoliko metara udaljenosti tijelo muške osobe, što je bilo potvrđeno kad su se približili. Odmah su obavijestili policiju i patrola iz Policijske postaje Duga Resa stigla je nakon sat vremena.

Dok su davali iskaz i sačekali očevid, razgovarali su s prvim susjedima. Jedan od njih rekao im je da je prema Ladešić Dragi plitko i kako policija isto kaže da tamo ostavljaju više tragova. Mještani su tijekom ljeta primijetili da nizvodno ostavljaju robu i zbog toga zaključili da putuju.

- Tu ispod livade, dolje ispod kuće sam ih par puta vidio na cesti, ali ne napadaju i nemamo problema. Znaju vam ići na donji slap i onda imaju putić prema Sloveniji - rekao im je drugi susjed, Igor Šoštar.

Obližnja mještanka Maja nije znala za ilegalnu migrantsku rutu.

- Da vi niste rekli da se nešto događa, mi ne bismo ni znali. Gore u Ladešićima je plitko pa vjerojatno misle da će biti lakše. Tamo su se znali utopiti, a ovo je ovdje prvi slučaj koliko ja znam - rekla im je.

Dnevnik Nove TV posjeduje snimke na kojima se vidi da migranti do Kupe odlaze noseći stiroporske splavi i njima prelaze rijeku.

Iz Ministarstva unutarnjih poslova potvrdili su im da su ove godine dosad pronašli pet smrtno stradalih migranata, a prošle 24 osoba.

Damir Butina, voditelj Službe za granicu Policijske uprave karlovačke, rekao im je da zimski period sam po sebi nosi određenu opasnost koja se odnosi na povećanje rizika od stradavanja nezakonitih migranata.

- Što se tiče ove godine, mi osim današnjeg slučaja nemamo evidentiranih slučaja utapanja, za razliku od prošle, kada smo imali sedam - objasnio je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 08:15