POGLEDAJTE VIDEO

EKSKLUZIVNO Ovako je počeo sukob Torcide i policije: Napad huligana, pucnjava, bježanje...

Jutarnji list je u posjedu ekskluzivne snimke početka sukoba između Torcide u policije u petak navečer u Zrinsko Frankopanskoj ulici u Splitu

Sukob Torcide i policije

 Jutarnji List/

U posjedu Jutarnjeg lista je video snimka iz večeri (petak, 21. listopada) kada je pred prostorijama Torcide u Splitu došlo do napada huligana na policiju. Snimka, kako se vidi, baca novo svjetlo na izgrede. Snimka je važna jer pokazuje što se dogodilo neposredno prije pucnjave - napad na policiju.

"Ajde! Ajmo! Torcida!" viču muškarci u tamnim hudicama s kapuljačama na glavi i trče prema policajcima. Čuje se lom stakla, vidi se kako u rukama drže predmete koje bacaju prema policajcima. Huligani se ohrabruju povicima i pozivaju u daljnji napad.

Jedan iz grupe napadača staje ispred svih, širi ruke i pokretima poziva da se ide dalje u nasrtanje na policajce. Uzvikuje: "Ajde!". Trče prema naprijed sve do trenutka kada se začuju pucnji. Tada zastaju, uspaničeno se okreću i odjednom kreću u bijeg, zapomažu, viču... Za njima trče policajci i hvataju neke od njih.

Za napad je prijavljeno samo pet osoba, iako je, prema tvrdnjama DORH-a i policije, u samom napadu sudjelovalo 50-ak Torcidaša koji su bacali boce, komade betona i kamenje na policajce. Na konferenciji za novinare (dan nakon napada u PU splitsko-dalmatinskoj) je rečeno kako su lomili boce i s takvim opasnim oružjem nasrtali na policajke i policajce koji su im došli kazati da se utišaju.

Sve što se vidi i čuje na snimci oslikava situaciju u kojoj su se našli policijski službenici i nevjerojatnu upornost huligana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. travanj 2024 10:36