DRAMATIČNO JUTRO: FOTOGALERIJA

EKSPLOZIJE U PAKRACU I VARAŽDINU Kuća sravnjena sa zemljom, iz ruševine izvukli živog muškarca! Susjedi: 'Nije plin, kuća je minirana!'

Od siline eksplozije u Varaždinu popucala su stakla i prozori na svim kućama u krugu od 50 metara. U Pakracu su pak trojica hrabrih policajaca iz zapaljene kuće izvukli teško ozlijeđenog muškarca
 Željko Hajdinjak/CROPIX

VARAŽDIN, PAKRAC - U žestokoj eksploziji koja se dogodila nešto prije 8 sati ujutro u četvrtak, do temelja je srušena obiteljska kuća u ulici Antuna Augustinčića u Varaždinu. Eksploziju su mogli čuti i stanovnici udaljenijih dijelova grada, a od njene siline popucala su stakla i prozori na gotovo svim kućama u krugu od 50 metara od mjesta eksplozije.

Vatrogasci i policija iz ruševine su uspjeli izvući muškarca čiji identitet se još uvijek službeno utvrđuje, no navodno se radi o vlasniku kuće. Muškarac je ozlijeđen, ali je pri svijesti, a policajcima je rekao da u kući u trenutku eksplozije nije bilo nikoga osim njega.

Susjedi su nam rekli da kuća u kojoj se dogodila eksplozija pripada M. B., umirovljenom branitelju i ratnom vojnom invalidu te da je u kući živio sam. Uzrok eksplozije još uvijek nije poznat no susjedi ne vjeruju da je do eksplozije došlo zbog plina.

- Koliko znamo, u kući uopće nisu bile izvedene plinske instalacije, a i teško da bi se od eksplozije plina kuća srušila do temelja te da bi u krugu od 100 metara popucali prozori. Ovo izgleda kao da je kuća minirana - kažu stanovnici kvarta u kojem se dogodila eksplozija.

Pojavile su se i neslužbene informacije da je vlasnik sam minirao kuću i srušio je do temelja, no u policiji to nisu željeli komentirati ističući da će točan uzrok eksplozije biti utvrđen očevidom koji će biti obavljen čim prostor bude osiguran.

Na mjestu događaja su trenutno brojne vatrogasne i policijske ekipe te ekipe Hitne medicinske pomoći.

Naime, određen broj stanovnika kuća u krugu od stotinjak metara zadobio je ozljede od krhotina stakla koje se raspršilo od eksplozije.

Nešto ranije, oko 6:45, došlo je do velike eksplozije u kući u Pakracu, potvrdila nam je PU požeško-slavonska.

Od posljedica eksplozije došlo je do požara na kući, a policajci su iz zapaljene kuće izvukli teško ozlijeđenog muškarca , koji je potom prevezen u bolnicu u Zagrebu.

"Kako se kuća nalazi blizu policijske postaje tri hrabra policajca su utrčala unutra i iznijela ozlijeđenog 44-godišnjeg vlasnika koji je s opeklinama hitno prevezen u Zagreb", izjavila je glasnogovornica PU požeško-slavonske, Ivana Radić.

Uzrok eksplozije za sada nije poznat, no sumnja se kako je uzrokovana curenjem plina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 22:26