NASTAVLJA SE ISTRAGA

EKSPLOZIV U AUTU Policija ispituje automehaničara koji je popravljao vozilo

 Neja Markičević / CROPIX

Zagrebačka policija intenzivno radi na slučaju 2,5 kilograma eksploziva koji je pronađen u prtljažniku BMW-a tvrtke Ivić cars u nedjelju navečer na Samoborskoj cesti u Zagrebu.

Opasnu napravu pronašao je vlasnik Ivica Ivić (36), višestruki hrvatski prvak u kick boxingu, koji je uvjeren da tu odmazdu potpisuju iste osobe koje su naručile ubojstvo njegova brata Stipana Ivića 2017. godine u Španskom, a za što je Mirko Marić osuđen na 10 godina zatvora.

S obzirom na to da BMW nije imao tragove obijanja, ali i da je sve do subote, više od mjesec dana, bio kod automehaničara, među prvima s kojima je policija obavila razgovor je mladić u čijoj se radnji vozilo popravljalo.

- Krim policija mi je rekla da su na dobrom putu da riješe slučaj. I ja želim da se konačno to klupko odmota jer sam u svakodnevnom kontaktu s ljudima, posebno djecom koju treniram kick boxing.

Zar moraju stradati nevini jer očito ubojice ne mare za posljedice već im je bitno samo da se mene ubije. Pošiljatelj SMS-a u kojem mi se prijeti smrću nikad nije nađen kao ni osoba koja mi je ostavila metak na vjetrobranskom staklu.

Ja samo znam da sam auto preuzeo od mehaničara u subotu, a u nedjelju prilikom čišćenja u prtljažniku sam pronašao ‘kobasice’ dinamita – kaže za Jutarnji list Ivica Ivić.

Na upit zašto je baš odabrao tog mehaničara da mu popravlja aute koje uvozi i dalje preprodaje, Ivić pojašnjava da to poznanstvo datira još prije ubojstva njegova brata te da ga je s njime upoznao muškarac koji je, inače, bratić drugog čovjeka kojeg je prokazao policiji i za kojeg je uvjeren da je dio ekipe koja je naručila njegovu i bratovu likvidaciju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 08:31