ŠOK U BLIZINI UMAGA

Epilog brutalnog premlaćivanja u aquaparku: Studenta veslom po glavi izudarao - policajac!

‘Krv je šikljala na sve strane te sam se jako uplašio i teturajući sam otišao iz mora‘, ispričao je student
Matej Markovinović
 Glas Istre

Priča o incidentu koji se dogodio u moru u Zambratiji kod Umaga kada je mladi student novinarstva Matej Markovinović teže ozlijeđen dobila je novi obrat nakon što je PU Istarska objavila detalje događaja.

Objasnili su kako je studenta koji se, kako tvrde, neovlašteno popeo na napuhanac Wibit u moru veslom odalamio - policajac, koji je privremeno udaljen iz službe, prenosi Glas Istre.

- U svezi Vašeg upita obavještavamo Vas da je policija 30. srpnja oko 21.30 sati zaprimila dojavu o narušavanju javnog reda i mira na plaži u Zambratiji. Dolaskom policije na mjesto događaja zatečena su dvojica 20-godišnjaka, koje je, dok su se nalazili u moru, prvo verbalno, a potom jednog od njih veslom po glavi, udario nepoznati muškarac, koji je bio revoltiran time što se penjao na zrakom punjene gumene dijelove tzv. Wibita. Dvadesetogodišnjaku je pružena medicinska pomoć te je utvrđeno da je zadobio lakše ozljede. Policija je provedenim izvidima utvrdila da je javni red i mir narušavao 31-godišnjak te će se protiv njega podnijeti optužni prijedlog zbog prekršaja iz čl. 6 Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Također, možemo vam potvrditi da je riječ o policijskom službeniku koji je u listopadu prošle godine zbog teže povrede službene dužnosti rješenjem načelnika PU istarske privremeno udaljen iz službe, piše u odgovoru PU istarske.

Na mjesto incidenta izašla je služba hitne medicinske pomoći iz Umaga pružiti pomoć unesrećeniku, a policijski službenici su došli na očevid koju minutu kasnije na poziv hitne te su obavili alkotestiranje napadnutog i utvrdili da nije ništa konzumirao. Policijski su ga službenici pitali bi li prepoznao počinitelja, na što im je uzvratio potvrdno te su rekli da će ga nazvati. Matej je potom prevezen na hitnu na šivanje, nakon čega se vratio doma u Zagreb i već danima od incidenta nije dobio poziv iz umaške policije. No, sad je konačno poznato tko je napadač.

Podsjetimo, slučaj je izašao u javnost u nedjelju nakon što se redakciji Glasa Istre javio Matej Markovinović, student novinarstva iz Zagreba, koji je dobio četiri šava na području glave.

- Čim sam se popeo na napuhanac, djelatnik aquaparka doplivao je na surferskoj dasci i veslom te se derao da siđem te mi je uputio još niz psovki koji nimalo ne priliče nekom tko radi u srcu turističke sezone i to posao u kojem su glavni klijenti djeca. Budući da nisam htio ikakve probleme, sišao sam s te platforme, pa je on doplivao do mene i mojih prijatelja i nastavio s vrijeđanjem i prijetnjama da će nas prebiti. U jednom je trenutku zamahnuo veslom, pri čemu sam ja digao ruku u znak obrane, no potom se zaustavio, a ja sam okrenuo glavu kako bih se vratio na plažu i tad sam osjetio teški udarac od kojeg sam skoro pao u nesvijest.

Krv je šikljala na sve strane te sam se jako uplašio i teturajući sam otišao iz mora, dok je djelatnik Aquaparka Zambratija i dalje nastavio s prijetnjama mojim prijateljima. Na plaži su bile dvije žene koje su mi, nakon što su vidjele u kakvom sam stanju, odmah pozvali Hitnu, koja je došla vrlo brzo i odvela me u vozilo Hitne pomoći gdje sam dobio liječničku pomoć i četiri šava. S njima je došla i policija iz Umaga koja me ispitivala o situaciji te su bili vrlo korektni, no još nisu otkrili počinitelja iako su znali da se radi o djelatniku Aquaparka Zambratija.

Zbog penjanja na aquapark, ako se on tako uopće može i nazvati, skoro sam se u Zagreb vratio u lijesu. Pogriješio jesam što sam to napravio, jer se to ipak treba papreno platiti, a moj bi spust niz gumeni tobogan vjerojatno smanjio vlasniku Aquaparka cjelodnevnu dobit, pa se to ipak moralo kazniti s teškim fizičkim napadom od kojeg već tri dana ne mogu normalno zaspati.

Pozivam sve ljude da pripaze na ovakve stvari, čini se da je, kao i uvijek, najbitnija zarada, a ne kakva je kvaliteta zaposlenika koji drže ovakve „turističke atrakcije“, zaključio je Markovinović u svom pismu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. ožujak 2024 00:02