NEPRAVOMOĆNA PRESUDA

EPILOG OPTUŽBE ZA IZNUDU VLASNIKA POZNATOG ZG KAFIĆA: ZEFO NIJE KRIV! 'Nisam mu oteo lokal, nego sam mu dao 530.000 €, zlatni sat i žuti Ferrari!'

Na suđenju Zefi (u krugu) za iznudu Davora Golubića (na slici desno) svjedočila je i Indira Vladić jer je bivši vlasnik Princ studenta u prijavi tvrdio da je zbog duga od 250.000 eura prepisao Zefi stan u Gračanima koji je kupio od bivše pjevačice Colonije i njezinog tadašnjeg muža Narcisa Mujkića

Poduzetnik Josip Antić Zefo nije iznuđivao ugostitelja Davora Golubića, bivšeg vlasnika kafića Princ student, koji je likvidiran u ožujku 2012. godine. Nepravomoćna je to oslobađajuća presuda Općinskoga kaznenog suda u Zagrebu gdje je prije nepune tri godine potvrđena optužnica protiv Zefe zbog iznude “teške” oko dva milijuna eura.

Zefo je od početka, još tijekom Golubićeva života, odbacivao krivnju. A Golubić je u prijavi naveo da je Antiću, pritisnut prijetnjama smrću zbog dugovanja 250.000 eura, prepisao stan u Gračanima koji je Golubić kupio od Narcisa Mujkića i njegove bivše supruge, pjevačice Indire Vladić. Također je naveo da je Zefi pod prisilom prepisao kuću na Vrhovcu te kuću na Savskoj cesti u sklopu koje je kafić Princ student.

Dugovi

Antića je optužio i da mu je uzeo novi Mercedes CL 500 koji mu je bio prisiljen predati na Maksimirskoj nakon prijetnje pištoljem. Dok se Antića istraživalo zbog te iznude, Golubić je ispred svog lokala ubijen, a njegov egzekutor i dalje šeće slobodan.

O međusobnim odnosima Golubića i Zefe u tužiteljstvu i sudnici svjedočili su mnogi - osim bivše pjevačice Colonije i njezina bivšeg partnera, svjedočili su i manekenka Iva Jerković, Zefin brat te Golubićeve majka Radmila, supruga i ljubavnica.

- Sin je bio u strahu i rekao mi je da mu se prijeti. Dala sam mu sve papire od nekretnina kako bi se upisao u gruntovnicu, a kod bilježnika sam potpisala ugovore. No, tek sam kasnije otkrila da sam prodala i nekretninu na Savskoj. Za sve to ni ja, ni sin nismo dobili nikakav novac.

Sin je imao puno novca i nekretnina, a sve je završilo u Antićevim rukama - tvrdila je Golubićeva majka koja smatra da je dužničko ropstvo njezina sina počelo nakon što je Davor od Antića htio kupiti jahtu. Od te je kupnje odustao jer je Antić, dodaje, odbio prijenos vlasništva.

- Davor mi je rekao da je Antić u svoju knjižicu tada upisao da mu je dužan 300.000 eura i da je izvadio pištolj i rekao da neće biti dobro ako mu ne bude nosio novac - posvjedočila je još Golubićeva majka.

Antićev brat se prisjetio da je njihova majka za Golubićev dio nekretnine na Savskoj uredno isplatila Golubićima 530.000 eura dok je Zefo trebao otkupiti ostatak od ostalih suvlasnika.

Kupnja broda

- Digli smo kauč, mama je izvadila novac ispod njega i svi smo ga brojali. Majka je bila bogata žena - opisivao je Antićev brat.

Edita Golubić, bivša supruga ubijenog, odgovarajući na pitanja o novcu koji je Zefo 2006. donio u njihov stan, rekla je da povod ni količinu novca ne zna.

- Davor me nazvao i rekao da će k nama u Gračane doći Zefo i Iva Jerković. Zefo je Davoru dao novac. Puno novca. Eura. Ne znam u koju svrhu. Davor mi nije ništa rekao jer je smatrao da ja to ne mogu shvatiti. Tjedan dana nakon toga otišli smo za Njemačku pa mi je otkrio da je ostao dužan nekim ljudima, pa i Zefi, te da je prodao Princa - pojašnjavala je Edita Golubić, priznavši da je znala za muževu ljubavnicu Sandru D. s kojom je neko vrijeme bio u zatvoru u inozemstvu.

Zefo je u svoju obranu naveo da je sve počelo kupnjom broda za koji je Davor rekao da bi ga kupio.

- Brod sam kupio 8. lipnja 2006. i 11 dana poslije dobio sam knjižicu broda, a ne, kako je Davor tvrdio, početkom svibnja jer mu nisam mogao dati brod prije nego što sam ga kupio. Niti sam ga zvao 1. kolovoza da mu kažem da sam ga za brod zadužio 250.000 eura s kamatama od još 100.000 eura radi dvomjesečnog korištenja broda.

Gledao sam Davora kao prijatelja, a kad sam brod odlučio prodati, ponudio se naći kupca za nagradu. Prihvatio sam to. Nakon toga me nazvao i rekao da ima zainteresirane kupce i da bi otišao na brod sa ženom i sinom ne bi li ga pokazao kupcu - svjedočio je Antić i pritom negirao peripetije oko “kuće na Vrhovcu koja nije bila Golubićeva, već je glasila na ime Sergeja I. radi duga koji je Davor imao prema njemu”. Odbacio je krivnju i za uzimanje Mercedesa krajem 2006. dok je Golubić bio s ljubavnicom Sandrom koja se u strahu od Zefina pištolja i pomokrila.

Lagala je

- Nakon toga je Sandra govorila da je tu večer prespavala kod Davorove majke koja je, pak, rekla da je Sandru upoznala tek 2007. dok je Davor bio u Sloveniji. Za kuću u Savskoj ponudio sam mu 800.000 eura jer oni nisu bili vlasnici cijele nekretnine. Davor je pristao, a pod račun sam mu dao zlatni sat Audemars Piguet od 70.000 eura i žuti Ferrari cabrio od 200.000 eura. Vezano za isplatu te kuće, istu je platila moja majka, a ljudi su nam se podsmjehivali zbog toga što novac držimo ispod kauča - zaključio je Zefo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. ožujak 2024 03:26