RUŽAN OBRAČUN

Epilog priče koja je slomila srce zlatne Hrvatice: Prijatelj u pritvoru, prijavljen i njezin brat!

Policija je dobršila istraživanje i ustanovila što se točno dogodilo u subotnju zoru ispred crkve

Matea Jelić

 Ronald Goršić/CROPIX

Nakon što je naša zlatna olimpijka u taekwondou Matea Jelić na Facebooku opisala dramatične trenutke ispred kninske crkve u subotu u zoru, navodeći da je njezina brata (22) obiteljski poznanik (32) napao i gušio, javnost je ostala zaprepaštena, a PU šibensko-kninska je u tom slučaju danas dovršila kriminalističko istraživanje. Istražitelji su otkrili da su se njih dvojica na kraju dvaput sukobila, te su obojica zaradila prekršajne prijave, a stariji i kaznenu te je predan pritvorskom nadzorniku.

- Postupajući 18. veljače prema dojavi Opće bolnice "Hrvatski ponos" da je jedna osoba zatražila liječničku pomoć zbog ozljeda zadobivenih u tjelesnom napadu druge osobe, utvrđeno je kako je toga dana oko 4,30 sati u Kninu došlo do narušavanja javnog reda od strane 22-godišnjaka i 32-godišnjaka u smislu obostranog verbalnog vrijeđanja, kao i naguravanja. Za navedeni događaj osobama su uručene Obavijesti o počinjenom prekršaju iz čl. 13. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira te će protiv njih biti podnesen Optužni prijedlog - kažu iz šibenske policije. Dodaju, međutim, i da je među dvojicom sukobljenih naknadno došlo do novog sukoba tijekom kojeg je stariji napao mlađeg zadavši mu više udaraca.

- Uslijed toga je 22-godišnjak zadobio ozljede koje su u kninskoj Općoj bolnici "Hrvatski ponos" okvalificirane kao lakše tjelesne ozljede s mogućnošću prekvalifikacije. Nakon liječničkog pregleda, 22-godišnjak je otpušten iz bolnice na kućnu njegu, a zbog počinjenja prekršaja iz čl. 13. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira protiv njega će biti podnesen Optužni prijedlog. Protiv, pak, 32-godišnjaka policija je Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku podnijela kaznenu prijavu zbog pokušaja nanošenja teških tjelesnih ozljeda - zaključuju iz policije, koja je obiteljskog prijatelja Jelićevih na kraju predala pritvorskom nadzorniku PU šibensko-kninske. Njegova daljnja sudbina ovisi o tužiteljstvu - hoće li za njega predložiti sucu istrage jednomjesečni istražni zatvor ili će ga pustiti na slobodu uz mjere opreza.

Podsjetimo, Jelić je u nedjelju oko podne na Facebooku napisala: "Jučer (u subotu 18. veljače op.a) u 5 ujutro čekala sam brata da me odvede na pripreme i bila sam ljuta dok sam ga čekala jer sam bila umorna i u svojim mislima. Otišla sam sama i na kraju je došla do mene priča koja mi je slomila srce. Osoba koju sam smatrala prijateljem i za čijeg oca sam se borila i donijela mu medalju sa jednog natjecanja jer im je obitelj snašla tragedija…to jutro napao je mog brata i gušio ga ispred crkve.

Drago mi je da nisam odma znala ovo sve jer sam dobila dan da razmislim i odem na misu. Poruka je danas bila da ljubimo svoje neprijatelje i molimo se za njih. Moja osveta sad je oprost. Zlo je jako moćno i ima ga svuda oko nas. Ali ljubav je jača. Ništa na ovom svijetu nije bitno i molim se za tebe zato šta znam koliko si roditelja vec povrijedio jer si im dirao djecu. Isto tako želim da ti roditelji dobiju snage i vjere da ti oproste jer ja ne znam tu bol koju oni imaju dok gledaju djecu povrijeđenu. I nadam se da će ljubav Božja pobjediti ovo zlo koje si pokušao donjeti u moju obitelj".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 18:56