UTVRĐENA GREŠKA

Epilog stravičnog napada: Zbog neprivođenja manijaka iz Splita smijenjen šef postaje, policajci idu na stegovni postupak

Zapovjednik 2. PP Ante Balov platio je svojim radnim mjestom pogrešku svojih podređenih, te je smijenjen s funkcije koju je obavljao dugi niz godina
 Vladimir Dugandžić/Cropix

Kako doznaje Slobodna Dalmacija, PU splitsko-dalmatinska provela je interni nadzor neugodnog slučaja sa Sirobuje, te je utvrđeno da je došlo do greške, pa će dvojica policajaca koji su obrađivali slučaj biti disciplinski gonjeni.

No, zapovjednik 2. PP Ante Balov platio je svojim radnim mjestom pogrešku svojih podređenih, te je smijenjen s funkcije koju je obavljao dugi niz godina.

Do ovoga je došlo nakon što su mediji objavili snimku sa Sirobuje. U par minuta snimke zabilježeno je divljanje nasilnika koji se fiksirao na automobil s troje mladih. Uporno ih je progonio i zabijao se u njihov automobil.

Policija potvrdila smjenu

- U odnosu na kriminalističko istraživanje koje je provedeno nad 37-godišnakom vezano uz događaj od 10. veljače 2024.godine na području Splita, provedena je analiza postupka, te će zbog utvrđenih propusta protiv dvoje policijskih službenika Druge policijske postaje Split biti inicirano pokretanje disciplinskih postupaka.
Također, načelnik Druge policijske postaje Split s današnjim danom premješten je na radno mjesto niže složenosti u Policijsku upravu splitsko-dalmatinsku - službeno su priopćili iz PU SD.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 09:17