DRAMA U SPLITU

Evakuirana srednja škola, više učenika ima mučninu: ‘Širio se čudan miris, nastala je panika‘

Na terenu su vatrogasci, hitna i policija, no još uvijek nisu otkrili što se događa

Obrtnička škola u Splitu

 /Duje Klarić/cropix

Ispred splitske Obrničke škole skupile su se danas iz 16 sati žurne službe - vatrogasci, prva pomoć i policija, ali za sada se još pouzdano ne zna zašto su pozvane, javlja Slobodna Dalmacija.

Vatrogasce smo prve kontaktirali, rekli su nam kako nemaju više informacija, da je došlo do evakuacije ali ne žele reći zašto, samo sa se ne radi o požaru.

- U 16 sati zaprimili smo dojavu iz Obrtničke škole u Splitu da u razredu više osoba ima mučninu. Na teren smo izašli s vatrogascima i hitnom pomoći, a pri dolasku nitko nije zatražio liječničku pomoć. Opasnosti za ostale građane nema - oglasio se na kraju Jerko Kurevija iz PU splitsko-dalmatinske.

- Samo su nam rekli da napustimo školu, nastala je panika, još ne znamo što se točno dogodilo, navodno je učenik bacio suzavac - kazale su za Dalmatinski portal učenice koje čekaju rasplet situacije ispred škole.

Preplašili su se i turisti koji su se zatekli u blizini te su nas pitali što se događa.

Nastava se nastavila, no neki učenici su odlučili ne ići natrag u školu, napuštaju prostor oko zgrade. Dio učenica rekao nam je kako u pitanju nije bio suzavac nego plin. Kako kažu, škola je imala čudan miris, ali to će tek ustvrditi službe koje su izašle na teren.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 08:16