PODIGNUTA OPTUŽNICA

FATALNA NARKOSEANSA U ZAGREBAČKOM STANU Brucošu su dali heptanon. Umro je...

Zbog omogućavanja trošenja droge sa smrtnom posljedicom zakon predviđa i do 15 godina zatvora
 Tomislav Krišto/CROPIX

ZAGREB - Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu podignulo je, pola godine od tragične smrti 19-godišnjeg brucoša, optužnicu protiv 28-godišnjeg Marka P. i njegova četiri godine mlađeg prijatelja Andriana P. jer su organizirali narkoseansu u zagrebačkom stanu u Palmotićevoj ulici i time kumovali smrti prijatelja. Pritvor u kojem je dvojac od sredine studenoga prošle godine produljen je do daljnjega zbog opasnosti od ponavljanja djela.

Optužnica Marku P. stavlja na teret da je u noći sa 16. na 17. kolovoza 19-godišnjem prijatelju dao heptanonsku otopinu koju je konzumirao paralelno s alkoholnim pićima, a Andrian P. će na optuženičkoj klupi pokušati opravdati zašto je svoj stan ustupio ekipi na korištenje.

Inače, tijekom seanse, negdje pred zoru, 19-godišnjaku je naglo pozlilo. Izgubio je svijest i srušio se na pod. Unatoč brzoj reakciji prijatelja, kao i Hitne pomoći, 19-godišnjaku nažalost nije bilo spasa. Preminuo je na mjestu događaja. Obdukcija je pokazala da se otrovao heptanonskom otopinom pomiješanom s alkoholom.

Zbog omogućavanja trošenja droge sa smrtnom posljedicom zakon predviđa i do 15 godina zatvora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 04:11