LJUBAVNI TROKUT

Fatalna ujna Slađana i njezin ljubavnik optuženi za ubojstvo! Njemu prijeti 10, a njoj 40 godina!

SPLIT - Okončana je istraga ubojstva koje je ovo ljeto potreslo malo mjesto Vrisnik na otoku Hvaru te je DORH podigao optužnicu protiv fatalne ujne Slađane Novoselnik (27) i njezina maljoljetnog ljubavnika (17) zbog ubojstva Slađanina supruga i brata mladićeve majke, Domagoja Novoselnika (32) ovoga ljeta u domu Novoselnikovih na Hvaru.

Odvjetništvo traži i produljenje pritvora u kojem su ljubavnici od 1. srpnja i to zbog osobito teških okolnosti kaznenog djela.

Podsjetimo, mladić je priznao i policiji i istražnom sudu ubojstvo ujaka i ljubavnu vezu s ujnom koja je, prema mladićevim riječima, trajala od njegove 14 godine, a fatalna ujna pak veli da su u intimne odnose stupili tek prošle godine. U domu Novoselnikovih mladić iz Petrinje je svake godine provodio ljetne praznike.

Optužnica tereti sedamnaestogodišnjaka za teško ubojstvo iz osobito niskih pobuda, za što bi mogao odležati do deset godina, a Slađanu za poticanje na ubojstvo, za što je zapriječena kazna zatvora do 40 godina.

Kobnoga su četvrtka svi troje bili u dnevnom boravku i pili šampanjac, pričao je mladić priznajući ubojstvo. Prema njegovim riječima pohrvao se s ujakom, oteo mu nož i zabio mu ga u prsa. Oboje su pali na pod. Istragom je utvrđeno da je Domagoj odmah preminuo.

Prema Slađaninim riječima, ubojstvo se dogodilo dok je ona spavala pred televizijom u svom domu u malom mjestu Vrisnik na Hvaru. Iz sna je je prenulo komešanje, vidjela je supruga Domagoja kako leži u lokvi krvi na podu dnevnog boravka a nad njim kleči njezin ljubavnik koji je iz Petrinje došao kod ujaka i ujne ljetovati.

Istrčala je do susjedne kuće u kojoj je živjela njezina svekrva i radnici suprugove tvrtke SN graditeljstvo i završni radovi. Ostala je u svekrvinoj kući a jedan od radnika odjurio je do Domagojeva doma, stigla je policija i hitna pomoć, opisala je Slađana obiteljsku tragediju tvrdeći da nije vidjela kako se ubojstvo dogodilo. Nikada suprugov nećak nije spominjao da bi Domagoja trebalo ubiti, rekla je Slađana.

Prihvatila je mladićevo udvaranje jer joj je u braku nedostalo ljubavi i seksa, suprug je u svojoj tvrtki radio po cijele dana, kući je dolazio tek navečer. Sa suprugom se znala često posvaditi i zbog Domagojeva odnosa s njegovom majkom. Čak je i novac za hranu Slađana trebala tražiti od svekrve, s kojom nije bila u dobrim odnosima. Zbog loših odnosa s Domagojevim roditeljima s kojima su živjeli kada su se vjenčali Slađana se i bila razvela od svog supruga te vratila svojim roditeljima u Viroviticu. Vratila se na Hvar uz suprugovo obećanje da će živjeti sami.

Pokojni je Domagoj ovog ljeta shvatio da se između njegova omiljenog nećaka i njegove supruge odvija romansa. Nekoliko dana uoči ubojstva Domagoj se posvađao s nećakom, opalio mu je pljusku. Slađana nije to vidjela ali je kasnije suprugu rekla da bi bilo dobro da mladića pošalje kući u Petrinju. Možda bi tako obiteljska tragedija bila izbjegnuta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. svibanj 2024 23:48