ZAINTERESIRANE ZA NJEGA

FILIP ZAVADLAV DOBIO JE VIŠE OD 500 PISAMA Redovito mu stižu i bračne ponude, neke od tih žena najavile su i dolazak na suđenje

Filip Zavadlav
 Društvene mreže

Filip Zavadlav (25) koji je osumnjičen da je u siječnju ove godine u splitskoj četvrti Vela Varoš, počinio trostruko ubojstvo, u svom se prvom ispitivanju u ponedjeljak branio šutnjom.

Branko Šerić, odvjetnik Zavaldava, za RTL je kazao da Filipa nije posjetio dva mjeseca zbog koronakrize te da mu je jutros izgledao pribran i suvisao.

Vještačenje je dokazalo da je Filip Zavadlav u vrijeme počinjenja ubojstava bio bitno smanjeno ubrojiv.

- On je svjestan za što ga se tereti. A o tome kako će se dalje situacija s njim odvijat, to ćemo vidjeti. Hoće li će nešto biti, neki stresni okidač koji će utjecati na njegovo duševno stanje i zdravlje... o tom potom - kazao je Šerić.

Istraga je njegovim iskazom završena te se čeka podizanje optužnice, ali i njegov premještaj iz zatvorske bolnice u Svetošimunskoj ulici.

- U ovom trenutku ne znam u koji će okružni zatvor biti premješten, u Remetinac ili negdje drugdje.

Ali uvjeren sam da neće biti vraćen na Bilice u Split jer razlozi sigurnosti i dalje postoje. Oni opravdavaju da ne bude smješten u Okružnom zatvoru u Splitu - kazao je Šerić.

Ponovit će i zahtjev da suđenje ne bude u Splitu, o čemu će odlučivati Vrhovni sud.

Šerić je odgovorio i na pitanje raspituje li se itko za Zavladava i njegovo psihičko zdravlje.

- Ima jako puno upita i na moj ured i osobno. Dobiva jako puno pisama. Ima ljudi koji mu i dalje izražavaju podršku, ali ja ih shvaćam.

To nije podrška za nešto što je on napravio, ako je napravio, već isključivo što ga smatraju žrtvom sustava - kazao je Šerić.

Otkrio je da je Zavladav dobio više od 500 pisama, a dobiva i fotografije. Na pitanje jesu li fotografije žena, kazao je da ne želi o detaljima.

Iako to odvjetnik Šerić nije želio komentirati, RTL doznaje da trostrukom ubojici iz Splita redovito stižu i bračne ponude, a neke od tih žena najavile su da stižu na suđenje gdje god se ono bude održavalo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 06:40