‘SLALOM‘ PO GRADU

Filmska jurnjava po Zagrebu: Mladić (22) bježao policiji pa zaradio kaznu od 118 tisuća kuna

Tijekom vožnje je u više navrata prošao kroz crveno svjetlo vozeći ‘slalom‘, koristio je i mobitel, a prilikom bijega je ugasio svjetla
Ilustracija
 Zvonimir Barisin/Cropix

Bježanje policiji se ne isplati. Čak 118 tisuća kuna morat će platiti 22-godišnji nesavjesni vozač s područja Bjelovara koji je u subotu po zagrebačkom Vrapču autom bježao policiji! Sve je počelo oko 23 sata dok su policijski službenici kontrolirali promet te obavljali nadzor vozača na Vrapčanskoj cesti.

Tom se ulicom vozio 22-godišnjak u Renaultu bjelovarskih oznaka te je dolaskom do raskrižja s Ulicom Potok, ignorirao pokušaje policajaca da ga zaustave. Oglušio se i nagazio na papučicu gasa, a policajci su krenuli za njim. Bježao im je kroz ulice Jačkovina, Žagarova, Majke Terezije te po Bolničkoj sve do Kolodvorske, a pritom je i grubo kršio prometne propise.

Naime, tijekom vožnje je u više navrata prošao kroz crveno svjetlo vozeći 'slalom'. Prelazio je iz trake u traku, koristio je i mobitel u vožnji, a prilikom bijega je, ne bi li bio manje uočljiv, ugasio svjetla na vozilu.

Dolaskom do Kolodvorske odlučio je stati. No umjesto da se suoči s prekršajima i policijom, krenuo je trčati u noć, ali nije dugo trebalo da ga policijski službenici pronađu te uhite i privedu u policijsku postaju.

Osim što je napuhao 0,40 promila alkohola, a testiranje na droge je odbio, policajci su utvrdili da je niz prekršaja počinio bez položenog vozačkog ispita.

- Vozač je uhićen, a jučer je prepraćen na Prekršajni sud gdje je proglašen krivim te kažnjen novčanom kaznom od 118 tisuća kuna - kažu iz PU zagrebačke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 09:33