NAPUHAO 1,55

Filmska potjera pokraj Čakovca: Mladić pijan bježao policiji u BMW-u, u postaji mu pronašli i veću količinu kokaina

Sutkinja istrage varaždinskog suda mu je odredila jednomjesečni istražni zatvor.

Ilustrativna fotografija

 /Ranko Šuvar/ Cropix

Bio je pijan i kod sebe je imao kokain - činjenice su radi kojih je u ponedjeljak pred zoru u Ulici maršala Tita u Šenkovcu 22-godišnji mladić odlučio ignorirati policiju koja ga je pokušavala zaustaviti. Unatoč svim naporima, nije daleko stigao te je uhićen. Napuhao je 1,55 promila alkohola u krvi a pregledom njegove odjeće mu je pronađeno 17,55 grama u vrećici te manja digitalna vaga.

A sve je krenulo u 3.35 sati kada su čakovečki policajci prilikom nadzora cestovnog prometa odlučili zaustaviti BMW čakovečkih oznaka, ali on je odlučno ignorirao svjetlosne znakove sa policijskog vozila te je pritisnuo papučicu gasa i krenuo putem Čakovca.

Uslijedila je potjera da bi dolaskom do Svetojelenske ceste pri ulasku u Čakovec, odbjegli vozač naglo skrenuo na prostor benzinske postaje, gdje je zbog neprilagođene brzine bočnim dijelom auta udario u uzdignuti rubni kamen. Zatim je udario i u betonsko-metalni koš za smeće pa je, vidjevši da s autom nema dalje, krenuo trčati. Ali uzalud.

Policajci su ga sustigli te uz primjenu sredstava prisile svladali i priveli u policijsku postaju.

- Provjerom identiteta utvrđeno je da se radi o 22-godišnjaku s područja općine Sveti Juraj na Bregu, dok je alkotestiranjem utvrđeno da je upravljao automobilom pod utjecajem alkohola od 1,55 g/kg. Prilikom uhićenja te smještaja u prostoriju za zadržavanje, pregledom njegove odjeće pronađena je PVC vrećica sa 17,55 grama kokaina te manja digitalna vaga - kažu iz PU međimurske koji su protiv posrnulog mladića podnijeli prijavu za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama.

Sutkinja istrage varaždinskog suda mu je odredila jednomjesečni istražni zatvor. No za njega to nije sve. Za prometne grijehe će, pak, prekršajno odgovarati. Zbog kršenja Zakona o sigurnosti prometa na cestama odmah mu je izrečena na prekršajnom sudu 3290 eura novčana kazna uz zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od pola godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 00:06