PRONAŠLI MU I DROGU

Filmska potjera u Kaštel Novom: 33-godišnjak autom jurio prema policajcima, morali su i zapucati

Policija mu je u autu pronašla hladno oružje, palicu i nekoliko paketića s drogom
Policijska potjera, Ilustracija
 Jure Miskovic/Cropix

PU splitsko dalmatinska izvijestila je 'filmskoj' potjeri koja se dogodila prošlog petka u večernjim satima u Kaštel Novom. Kako javljaju, dovršili su kriminalističko istraživanje nad 33-godišnjakom kojeg su uhvatili kako vozi auto u ulici Cesta Pape Ivana Pavla II, iako je imao zabranu upravljanja vozilima.

Iako mu je policija naredila da se zaustavi, on se oglušio i počeo bježati, a intervenni policajci krenuli su za njim. Kako bi ga zaustavili, podigli su blokadu na cesti. No, ni to nije zaustavilo 33-godišnjaka koji se velikom brzinom zaletio prema službenom policijskom vozilu zbog čega je policajac zapucao.

- Vozač je tada promijenio smjer kretanja i vožnjom unatrag udario u drugo službeno vozilo gdje se i zaustavio i zaključao u vozilu, objašnjavaju iz policije.

Policija ga je na kraju privela uz uporabu sile i odvela u službene prostorije policije. Također je odveden na pružanje liječničke pomoći i utvrđena mu je lakša tjelesna ozljeda.

Policija mu je nakon pretrage u autu pronašla hladno oružje i palicu. Kako su priopćili, u autu je pronađen jedan PVC paketić sa speedom težine 1 g, paketić MDMA-a težine 5 g te jedan joint. Osim toga, policija mu je pronašla i mačetu dužine cca 70 cm, bejzbol palicu, dva prazna pvc kanistra od 20 l i gumeno crijevo te dvije nepripadajuće registarske pločice.

- Zbog počinjenja prekršaja u prometu spomenutom 33-godišnjaku su izdani obvezni prekršajni nalozi sukladno čl.52. i 238. Zakona o sigurnosti prometa na cestama, po čl.8. Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana. Nadalje podnijet je Optužni prijedlog sukladno čl.3. Zakona o suzbijanju zlouporabe opojnih droga redovnim putem dok je uz Optužni prijedlog sukladno čl.216. i 282. Zakona o sigurnosti prometa na cestama doveden na općinski sud u Splitu. Nadalje, podnijeto je posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu zbog kaznenog djela Krivotvorenje isprave sukladno čl.278. Kaznenog zakona, javljaju iz policije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 10:43