DRAMA U DALMACIJI

Filmska potjera u Kaštelima: Policija hvatala muškarca s tjeralice, morali su upotrijebiti oružje

Policija navodi da je vozač tijekom vožnje stalno mijenjao prometni trak ne dozvoljavajući da ga se sustigne
Ilustracija/Arhiva
 Zvonimir Barisin/Cropix

Policija je u Kaštelima uhitila muškarca za kojim je raspisana potraga i još jednu osobu, a budući da nisu uspjeli pobjeći policijskoj potjeri, vozilom su se usmjerili na policajca, a on je potom iz službenog oružja pucao u gume njihova vozila, izvijestila je u četvrtak splitska policija.

U srijedu oko 20 sati na području Kaštela interventna policija pokušala je, koristeći zvučne i svjetlosne signale, zaustaviti osobno vozilo zbog sumnje da njime upravlja muškarac za kojim je raspisana potraga.

Policija u priopćenju navodi da je vozač, kad je uočio policiju, povećao brzinu, tijekom vožnje stalno mijenjao prometni trak ne dozvoljavajući da ga se sustigne, te je bježeći od policije, u jednom trenutku naglo skrenuo u usku ulicu Put svete Marte, gdje nije mogao proći dalje jer je iz suprotnog smjera dolazilo drugo osobno vozilo.

Policijski službenici izašli su iz službenog vozila i izdali zapovijed da osobe izađu iz vozila, na koju zapovijed se vozač oglušio, te je naglo povećao brzinu vozila. Udario je u osobno vozilo ispred sebe pokušavajući ga izgurati s ceste u čemu nije uspio.

Nakon toga, naglo je vozilom krenuo unatrag, te usmjerio prednji dio vozila na policijskog službenika koji se nalazio pored vozila, te krenuo vozilom prema policajcu, radi čega je policajac iz službenog oružja pucao u gume osobnog vozila.

Vozač je ponovno pokušao pobjeći te skrenuo u obližnji maslinik.

Uhićen je uz uporabu sredstava prisile i doveden u službene prostorije, a odbio je liječničku pomoć.

Suvozač je pobjegao nakon slijetanja vozila u maslinik, a tijekom večeri policija ga je pronašla i dovela u službene prostorije te provodi kriminalističko istraživanje, priopćila je splitsko-dalmatinska Policijska uprava ne navodeći identitet uhićenih.

Na mjestu događaja obavljen je očevid.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. ožujak 2024 05:04