DEMOLIRAO KLINIKU

FILMSKA POTJERA U ZAGREBU: POLICIJA GANJALA MUŠKARCA KOJI JE DIVLJAO U BOLNICI NA JORDANOVCU Ugledali su ga u autu na velikom zagrebačkom raskrižju...

 
Razbijeno staklo u bolnici Jordanovac i policijski auto
 Damir Krajač / Nikolina Vuković Stipaničev / Hanza Media

Nepunih mjesec dana od incidenta u zagrebačkoj bolnici na Jordanovcu, kada je četveročlana obitelj nezadovoljna liječničkim tretmanom nad preminulim članom obitelji napravila dar-mar i pritom porazbijala bolnički inventar, zagrebački policajci uhitili su odbjeglog 27-godišnjeg Mirsada Š. Naime, prava akcija odvijala se tijekom nedjelje kada su policajci na križanju Slavonske avenije s Čulinečkom uočili Ford zagrebačkih oznaka koji je jurišao kolnikom i s kojim su se taman mimoišli.

U vozilu su bila dva muškarca od kojih je jedan sličio osumnjičenom bjeguncu iz bolnice. Stoga su policajci krenuli za Fordom pod svjetlosnim i zvučnim signalima, no muškarci u vozilu su ih ignorirali te se dali u bijeg. Vozilom su stigli do III. Struga gdje su istrčali van i počeli bježati, a policija je opkolila nekoliko ulica. Prvo su u jednoj kući locirali 28-godišnjaka, inače vozača Forda, ujedno i starog policijskog znanca, a nedugo zatim u drugoj kući "nanjušili" su i 27-godišnjaka s tjeralice koji se sakrio u unutrašnjost bračnog kreveta. Blijed kao krpa poslušao je policijsku zapovijed da izađe, te su mu stavili lisice i odveli ga u postaju. Prethodno su ga podvrgnuli liječničkom pregledu kako bi se otklonile eventualne sumnje da je ozlijeđen.

Inače, riječ je o višestrukom počinitelju kaznenih djela za kojim je na snazi veći broj potraga te je prepraćen u remetinečki zatvor s obzirom da mu je prije mjesec dana sudac istrage Županijskog suda u Zagrebu odredio pritvor, dok je 28-godišnjak, s obzirom da je prometni recidivist bez položenog vozačkog ispita, prepraćen na Prekršajni sud gdje ga je sudac također poslao iza rešetaka.

Podsjetimo, divljaštvo na odjelu Zavoda za tumore na Jordanovcu, točnije razbijanje inventara i nasrtanje na bolničko osoblje, krenulo je nakon što je 46-godišnji N.Š. preminuo u terminalnoj fazi karcinoma pluća. Rezime tog primitivnog divljaštva supruge preminulog i njihovo troje djece je troje ozlijeđenih, među kojima je jedan policajac te medicinska sestra.

Naime, nezadovoljni tužnom viješću, članovi obitelji su na vratima bolničke sobe povikali: "Kako je umro? Vi ste ga ubiili, vi ste krivi. Vratit ćemo se s bombama. Vidjet ćete svoje! Neće to ostati na ovome". Dok su ih preneraženo gledali liječnici i medicinske sestre te ostalo osoblje kao i nekoliko pacijenata, najmlađa članica ogorčene obitelji dok je držala pod vratom komad razbijenog stakla, vikala je: "Ajde, sad mi priđite! Dođite! Prerezat ću si vrat", nakon čega je u jednom trenutku uključila kameru na mobitelu i snimila “selfie”. Paralelno s time, drugi muški član obitelj dohvatio je letvu kojom je mahao po zraku i nasrtao na ljude oko sebe te pritom razbio staklo ulaznih vrata Odjela. U cijelom tom divljačkom ispadu nastradala je i jedna medicinska sestra koju je rođak preminulog muškarca uhvatio za ramena i bacio o zid.

Jedan od liječnika koji se našao na “udaru” ogorčene obitelji koja je na njega bacila staklenu čašu je bio Marko Jakopović, pročelnik Zavoda za tumore pluća i sredoprsja KBC-a Zagreb koji nam je tad ispričao kako smrt pacijenta njegova obitelj nije prihvaćala.

- U trenutku kad je naš bolesnik preminuo od terminalne faze maligne bolesti, njegova obitelj to naprosto nije mogla prihvatiti. Negodovali su da nismo uspjeli spasiti život članu obitelji. Postali su iznimno agresivni. Uslijedile su prijetnje i fizičko nasrtanje na osoblje. Razbijali su dijelove odjela i napali djelatnike klinike. Razbijali su i stakla. Gospodin je nekoliko dana ranije zaprimljen u izrazito teškom stanju, bolovao je od karcinoma pluća s moždanim metastazama. No sve je odrađeno prema pravilima struke, a obitelj je postupila potpuno krivo. Prijetili su nam smrću i da će ponoviti napad - zaključio je Jakopović.

Iako se prisutnima inicijalno činilo da je situacija izmaknula kontroli, čim su se u bolnici pojavili deseci naoružanih policajaca, sve se smirilo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 10:32