PALI ZBOG TREZORA

Filmska potjera za Hrvatima u Njemačkoj: Jedan bandit se čak zaletio i u policijsko vozilo!

Provalnici se sumnjiče da su od 20. studenoga počinili najmanje četiri kaznena djela, tri u Düsseldorfu i jedno u Dortmundu.
 Policija Düsseldorfa

Trojicu muškaraca u dobi od 20 do 28 godina s hrvatskim državljanstvom njemačka je policija uhitila ovaj vikend nakon provale u četvrti Heerdt u Düsseldorfu, prenosi Slobodna Dalmacija.

Hrvate se sumnjiči za niz provala u stanove bogatih Nijemaca.

Kriminalistička policija u svom priopćenju navodi kako je duže vrijeme pratila tragove koje je trojac ostavljao, a u trag su im počeli ulaziti nakon provale stana jednog bogatog umirovljenika 10. prosinca. Tijekom provale stana u Oberkasselu, pojavio se vlasnik na kojeg su provalnici nasrnuli i ozlijedili ga.

Jedan od provalnika istog trena se zaletio na njega i srušio ga na pod, a druga dvojica su opljačkali novac i nakit u stanu.

image

Policajci su ih na kraju uhvatili u akciji koja je izgledala poput akcijskih filmova.

Policija Düsseldorfa

Šest dana ranije jedan drugi stan u toj istoj gradskoj četvrti tako su temeljito opljačkali, da su iz njega odnijeli čak i trezor kako bi ga otvorili na sigurnom mjestu. No, to je bio trenutak u kojem su se malo preračunali zato što je svjedokinja zapamtila registarsku tablicu vozila kojim su se koristili.

Provalnici se sumnjiče da su od 20. studenoga počinili najmanje četiri kaznena djela, tri u Düsseldorfu i jedno u Dortmundu, za koje su kriminalisti prikupili dovoljno dokaza.

image

Policajci su ih na kraju uhvatili u akciji koja je izgledala poput akcijskih filmova.

Policija Düsseldorfa

Policajci su ih na kraju uhvatili u akciji koja je izgledala poput akcijskih filmova. Automobil registarskih oznaka koje je zapamtila svjedokinja one noći kad su istukli umirovljenika u njegovom stanu, policajci su primijetili jedne večeri u Gelsenkirchenu i to je bio početak kraja hrvatskog provalničkog trojca. Policajci su ih okružili automobilima, krenuli ih uhititi, a član bande koji je vozio, pokušao se probiti iz klopke gasom do daske i zabijajući se u jedan od policijskih automobila.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 00:19