PIJANA POSLA

Finac i Estonka ‘pod gasom‘ nasrnuli na policajce; on kazneno, a ona prekršajno prijavljena

U policiji ističu kako tijekom njihova postupanja nije ozlijeđen nitko od dvoje vidno alkoholiziranih stranaca

Ilustracija

 Tomislav Kristo/Cropix

Pijani Finac je u ponedjeljak navečer u Bujama napao policajca koji je uz kolegu pokušao privesti također pijanu Estonku, koja im je pružala otpor kada su joj prijateljicu htjeli sankcionirati zbog prometnog prekršaja - ona je prekršajno, a spomenuti muškarac kazneno prijavljen.

Iz istarske policije u srijedu su naveli kako dovršili kriminalističko istraživanje nad 60-godišnjim finskim državljaninom zbog sumnje da je počinio kazneno djelo prisile prema službenoj osobi.

Prometni policajci su u ponedjeljak oko 23 sata nadzirali promet u Bujama, gdje su zaustavili automobil i pokušali sankcionirati vozačicu zbog prometnog prekršaja, na što je prema njima verbalno i gestikulacijama uvredljivo reagirala njena 58-godišnja prijateljica, inače državljanka Estonije.

Budući da se nastavila protupravno ponašati i nakon izdanih upozorenja i naredbi, policajcu su ju uhitili i smjestili u službeno vozilo.

Njeno privođenje u policijsku postaju pokušao je spriječiti navedeni Finac, koji je fizički nasrnuo na jednog policajca povlačeći ga za jaknu, a radi odbijanja napada policajci su nad njim uporabili silu, da bi i Estonka počela pružati otpor, pa su i nju savladali uz prisilu.

U policiji ističu kako tijekom njihova postupanja nije ozlijeđen nitko od dvoje vidno alkoholiziranih stranaca, pri čemu je Estonki alkotestom izmjereno 2.05, a Fincu 1,63 alkoholnih promila.

Tog muškarca kazneno će prijaviti, protiv žene podnijet će optužni prijedlog radi počinjenja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Budući nisu imali kod sebe dokumente, izdani su im obvezni prekršajni nalozi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. svibanj 2023 21:34