REPORTER JUTARNJEG JEDINI JE BIO NA MJESTU DOGAĐAJA I RAZGOVARAO S DJEČAKOM

FOTO: BIO JE PIJAN I VOZIO PREMA OGULINU. DJEČICA SU SE VRAĆALA IZ MAŠKARA Čula se škripa. I tupi udarac

 Robert Fajt / CROPIX

JOSIPDOL - Četiri čokolade, slomljeni kišobran, masku i par dječjih tenisica susjeda Katarina sklonila je s ceste u Oštarijama te u njezinom dvorištu čekaju svoje vlasnike, troje djece, na koje je u subotu oko 17.35 sati blizu njezine kuće neletio pijani vozač.

Dvoje mališana, 9-godišnja curica i 11-godišnjak, nakon liječničkog pregleda pušteno je kućama s lakšim ozljedama, a najteže ozljeđeni dječak u dobi od 13 godina još u subotu, odmah nakon nesreće je u induciranoj komi hitno prevezen za Zagreb. Liječnici kažu da su njegove ozljede glave opasne po život. Policija javlja da ih je automobilom udario 31-godišnjak iz Josipdola. Bio je pijan i imao je 1,52 promila alkohola u krvi.

Djeca su kobnog trenutka bila u maškarama.

- Došla su do mene, otpjevala, ja im dao deset kuna i nako toga su otišli dalje, priča nam mještanin Kruno Badanjak. Nakon toga isto su napravili i kod susjede Katarine. Iz dvorišta su izašli na cestu na kojoj nema nogostupa i krenuli desno, u smjeru Ogulina. U istom smjeru išao je i vozač koji ih je pokupio i odbacio u snijeg koji je intenzivno padao.

STRAVIČNA NESREĆA KOD JOSIPDOLA Pijani vozač naltio na troje djece, jedno je u bolnici i još uvijek se bori za život

- Po curicu je dotrčala mama, jer žive tu u susjedstvu, a ovog dečkića koji je teško ozlijeđen vozač je odvezao u bolnicu. Kolega koji je s njim bio u autu, ostao je čekati policiju - rekao nam je Milan Badanjak koji se našao na mjestu događaja.

- Pođite do ovog trećeg dečkića, on je heroj. U svemu tome što su proživljavali, on je smogao snage zvati pomoć i zaustavljati automobile po cesti - rekla nam je baka 9-godišnje curice dok je u nedjelju ujutro čekala vijesti iz ogulinske bolnice, gdje je dijete bilo na pretragama.

Hrabri 11-godišnjak bio je maskiran u policajca, nosio je istu uniformu kao njegov otac prije umirovljenja.

- S prijateljem sam išao u maškare, a kako smo obilazili kuće u susjedstvu, došli smo i do kuće moje sestrične. Kada nas je vidjela, ona je poželja s nama. Mama joj je dozvolila, rekla je da se čuvamo i da svakako nazovemo kada završimo, kako bi ona došla po nas - ispričao nam je lakše stradali dječak.

Nakon što su otpjevali i susjedi Katarini, krenuli su dalje cestom. Naš mali sugovornik išao je prvi, njegov prijatelj iza njega, a na začelju maškarane kolone bila je djevojčica. Iza njih je dolazio automobil, vidjeli su svjetla, začuli zvuk, a potom osjetili jak udarac.

- Mene je udario u lakat i leđa i odbacio u snijeg, sestričnu je isto srušio, imala je ozljedu iznad oka, a prijatelj je prošao najgore. Udario je glavom u staklo i potom pao, bio je pri svijesti. Ovaj čovjek se nakon nekog vremena zaustavio, okrenuo i vratio natrag. Ja sam brzo išao zvati tetu, od curice mamu. Dok su oni dotrčali zaustavio sam i neki kombi koji je naišao, da pomognu prijatelju koji je bio najlošije. Netko ga je odvezao u bolnicu, ne znam tko - prepričao nam je vrlo detaljno i sabrano ovaj učenik petog razreda.

Čestitali smo mu na hrabrosti, a on je samo kratko skromno prokomentirao: Bio sam prestrašen!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 06:23