OPASNOST KOD ČAKOVCA

FOTO Čakovec: Požar na deponiju lokaliziran, spriječena eksplozija plinske stanice

Varazdin, 110711.Na deponiji smeca kod Cakovca u mjestu Totovec doslo je do pozara u reciklaznom dvoristu na objektu sortirnice i okolnim objektima. Policija je zatvorila pristup deponiji jer pozar prijeti i plinskoj stanici, pa postoji opasnost od eksplozije. U gasenju pozara uz raspolozive dobrovoljne postrojbe sudjeluje i Javna vatrogasna postrojba Cakovec.Foto: Zeljko Hajdinjak / Cropix
 Zeljko Hajdinjak / CROPIX

ČAKOVEC - Požar koji je u ponedjeljak poslijepodne oko 15 sati buknuo na deponiju otpada čakovečke komunalne tvrtke Čakom u Totovcu kraj Čakovca ozbiljno je zaprijetio eksplozijom obližnje plinske stanice. Brzom intervencijom tridesetak vatrogasaca iz Javne vatrogasne postrojbe Čakovec i obližnjih dobrovoljnih vatrogasnih postrojbi veći incident je spriječen, a požar lokaliziran .

Požar na deponiju otpada u Totovcu buknuo je nešto prije 15 sati i to na vanjskoj strani sortirnice u kojoj se nalazilo nekoliko strojeva. S obzirom da je požar buknuo na vanjskoj strani sortirnice nije se odmah uključio sustav za dojavu o požaru.

Prema neslužbenim informacijama do požara je došlo zbog upaljača koji je bio odložen u otpadu, a koji je zbog velike vrućine eksplodirao. Djelatnik Čakoma pokušao je ugasiti požar protupožarnim aparatom no u tome nije uspio te se vatra uskoro proširila na unutrašnjost sortirnice i počela prijetiti plinskoj stanici koja se nalazi svega nekoliko metara od objekta.

Vatrogasci su za samo nekoliko minuta od dojave o požaru stigli na mjesto događaja i počeli gasiti požar te riskirajući vlastite živote počeli hladiti plinsku stanicu kako ne bi došlo do eksplozije. Policija je za to vrijeme blokirala promet u krugu od pola kilometra od deponija. Požar je lokaliziran oko 17 sati no vatrogasci su odlučili da će dežurati na mjestu događaja barem 12 sati kako požar ne bi opet buknuo.

Deponij tvrtke Čakom u Totovcu obišli su i međimurski župan Ivan Perhoč i gradonačelnik Čakovca Branko Šalamon kako bi zahvalili vatrogascima na uspješnoj intervenciji. Na sreću, u požaru nije nitko stradao no zabilježena je veća materijalna šteta.

-

. Strojeve ćemo već nekako nadomjestiti, no ljudski život i zdravlje nemaju cijenu - rekao nam je gradonačelnik Čakovca Branko Šalamon.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 18:19