EKSPLOZIJA U SOLINU

FOTO: Cilj bombe bio je bivši boksač Neno Nevolja

U eksploziji u Solinu lakše je 27-godišnjakinja
 Joško Ponoš/CROPIX

SOLIN - Iako policija još ne izlazi s novim detaljima u istrazi oko eksplozije u Solinu, u kojoj je u četvrtak oko 1.30 sati u zrak odletio Citroen Saxo , čini se da je naprava napravljena od trotila (TNT) bila upućena kriminalcu i bivšem boksaču Nenadu N.(31) iz Brnaza kod Sinja, zvanom Neno Nevolja, odnedavnom vlasniku automobila.

Uništeni automobil je još uvijek registriran na ime Josipa Č. (30), vlasnika solinskog kafića Petra u Zvonimirovoj 55, besprijekornog dosje, koji nas je jutro nakon eksplozije uvjeravao da s događajem nema ništa.

- Automobil sam prodao uz kupoprodajni ugovor i mislio sam da je kupac izvršio prijepis sve dok jutros nije stigla policija. Njih sam upoznao s tim, ali ne želim za medije govoriti tko je kupac - kratko je izjavio Josip Č. i tek dodao da je kupca znao od ranije.

No, kako to biva u manjim gradovima, Solinom se vrlo brzo proširila priča da je kupac Saxa Nenad N. znakovitog nadimka - Neno Nevolja i da mu ovo nije prvi automobil koji je dignut u zrak. Dosje Nene Nevolje obiluje prijavama zbog teških krađa, nanošenja teških tjelesnih ozljeda, otmice, iznude, zloporabe opojnih droga te prijevare.

U studenom 2004. godine je zajedno s Antom L. (39) teško ozlijeđen u pucnjavi ispred automat-kluba u zgradi Belvedere u Splitu kada je Marin J. (29) iz kalašnjikova ispalio par kratkih rafala zbog neraščišćenih računa s Nenadom oko kupnje motocikla Kawasaki. Nevolja je tada pogođen u prsa, kuk, podlakticu i bedrenu kost.

U siječnju prošle godine mu je u solinskom naselju Japirko uništen neregistrirani BMW serije pet, vrijedan stotinjak tisuća kuna, a plamen se proširio i na tri automobila parkirana u blizini. Policiji je i tada trebalo neko vrijeme da utvrdi vlasnika uništenog BMW-a.

U noćnoj eksploziji na parkiralištu kod zgrade INE i sjedišta gradske uprave u Solinu, oštećeni Fiat Punto i Opel Astra su bile kolateralne žrtve. Kaštelanka Matea G. (27) je u trenutku eksplozije upravo sjela za upravljač svog Fiata pa je od krhotina stakla zadobila manju posjekotinu iznad lijevog oka.

Djevojka nije vidjela što joj se sprema, već je samo začula snažnu eksploziju u kojoj je ipak imala sreću da prođe s neznatnom ozljedom. Policija je cijeli dan istraživala mjesto događaja i ispitivala susjede, a da li su uspjeli stupiti u kontakt s Nenom Nevoljom i što on o svemu kaže, još nije poznato.

Stanarka najbliže stambene zgrade nam je kazala da ju je detonacija trgnula iz dubokog sna: - Zatresla se cijela zgrada a u prvi mah sam promislila da je potres. Moj suprug je u to vrijeme još gledao televiziju i odmah je shvatio da je u pitanju eksploziv.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. svibanj 2024 07:51