GAĐALI FASADE

FOTO: CRVENOM BOJOM NAPALI DOM HDZ-ovca U PULI Pred kućom mu svaki tjedan prosvjeduju jer je instalirao bazne stanice, ali demonstranti tvrde: 'Nismo mi!'

Pula, 260416. Fasadu kuce Janka Zuzica, inace HDZ-ovog gradskog vijecnika, nepoznata osoba zaprljala je bojom. Naime, vec duze vrijeme sugradjani negoduju zbog postavljenih antena za mobilnu komunikaciju koje su kamuflirane u obliku dimnjaka i montirane na krovu njegove kuce u naselju Monte Magno. Foto: Goran Sebelic / CROPIX
 Goran Sebelic / CROPIX / CROPIX

Nepoznati vandali su u nedjelju ujutro išarali crvenom bojom kuću HDZ-ovog pulskog gradskog vijećnika Janka Žužića. Zapravo, vjerojatno su balonima ispunjenima bojom gađali kuću tako da su na njoj ostale crvene mrlje, piše Glas Istre . Tko je i zašto ovako napao Žužićevu kuću nije poznato, ali zna se da je Žužić na meti kritika zbog baznih stanica teleoperatera smještenih na krovu njegove kuće, no skrivenih u lažnim dimnjacima. Zbog toga su protiv Žužića organizirani prosvjedi, no iz Društva Zdravo Naselje koje prosvjeduje protiv baznih stanica, kažu da o ovom napadu ne znaju ništa niti su s njime na bilo koji način povezani.

- Nikoga nismo vidjeli niti smo primijetili da se nešto čudno događa. Ne znam tko bi mogao tako nešto napraviti. Na nikoga ne sumnjam. Događaj sam prijavio policiji koja je obavila očevid. Na njima je da odrade svoj posao', rekao je vlasnik kuće Janko Žužić koji također ovaj napad ne povezuje s prosvjedom protiv baznih stanica.

I prosvjednici se na svojem Facebooku ograđuju od napada, iako se sami prosvjedi i dalje održavaju ispred Žužićeve kuće svaki petak.

Žužić također kaže kako ne zna zašto su na pik uzeli baš njega jer se bazne stanice ionako nalaze po čitavom gradu

- Nikad ne bih učinio nešto što šteti meni, a još manje mojim susjedima. Sve sam napravio poštujući zakon i u skladu s onim što kaže Ministarstvo zdravlja. Ljudi bi se možda trebali okomiti na zakon i naš sustav, a ne na mene, odgovorio je također Žužić, napominjući i da poštuje svoje obaveze iz ugovora s teleoperaterima.

Koordinator prosvjeda protiv baznih stanica, Branko Kovačić Vujčić, obratio se i nepoznatim počiniteljima:

- Molimo da osoba ili osobe koje su bacile boju na kuću gospodina Žužića ne rade takve stvari. Mi, kao inicijativa građana, djelujemo mirnim i zakonitim putem. Ukoliko je netko ljut i frustriran do te mjere da bi nanosio štetu navedenoj osobi, nek to ne radi i nek nam se obrati radi razgovora i pomoći. Naše Društvo Zdravo Naselje, ogranak III Valdebek, ne odobrava i osuđuje bilo kakve poduzete radnje koje nanose materijalnu štetu osobi ili vlasništvu osobe zbog koje se održavaju mirni prosvjedi, stoji u objavi, koju je prenio Glas Istre .

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 12:25