KRVAVI ZLOČIN

FOTO: DETALJI UBOJSTVA MLADOG NIJEMCA (23) KOD PULE Turisti svjedočili dramatičnim scenama: 'Taj čovjek nije svoj, nekoliko puta je mijenjao priču'

 
 Danijel Bartolić/Vojko Bašić / Cropix

U utorak kasno navečer na Fažanskoj cesti nedaleko od Pule nožem je teško ranjen 23-godišnji njemački državljanin Patrick Bessinger iz Bavarske koji je tijekom noći podlegao fatalnim ozljedama u pulskoj bolnici. Nakon krvavog zločina ubojica je pobjegao s mjesta zločina, ali ga je policija sat i pol nakon ubojstva locirala i uhitila.

Uhićenje se dogodilo usred kampa Brioni na Puntižela i to ispred gostiju iz Beograda koji su nam ispričali kako je to izgledalo.

"Ovdje je bilo 20-ak policajaca i uhitili su tog čovjeka koji je inače boravio u kampu. Mi smo mislili da je riječ o pretresu zbog droge. No, bilo nam je neobično da je bilo toliko policajaca na terenu. Tek kasnije smo shvatili da se radi o uhićenju zbog pokušaja ubojsta, a danas ujutro čitamo da je taj mladić preminuo", tvrde nam gosti kampa.

Ubojica je uhićen sa psićem, gosti nam kažu da je u 30-im godinama, neobično izgleda i ima dreadlockse.

FOTOGALERIJA: Mjesto ubojstva njemačkog državljanina u Fažani

"Policiji je tvrdio da ima svoja prava i da ne zna zašto ga uhićuju. Najprije je rekao da je iz Zagreba, pa da je iz Slavonije, pa da će zvati roditelje u Zadar. Čuli smo i da nije sav svoj. Cure u kafiću gdje je zalazio tvrde da im je govorio da dolazi iz treće galaksije. Očigledno nije bio baš sav svoj. Tvrdio je - ja sam bog, zato je nama dobro. Ne znamo je li bio pod utjecajem droga", vele nam turisti koji su tu večer vidjeli policiju i kod restorana Lavanda gdje je nesretni Nijemac sa svojim društvom išao potražiti pomoć.

Barbara Ban
Kamp Brioni u kojem je ubojica uhićen

"Vidjeli smo da se nešto događa jer je tamo bila i hitna i policija. Bilo je sedmero-osmero ljudi na terasi. Tek kada je policija došla u kamp shvatili smo da se radi o tome. Nismo čuli koji je motiv ubojstva", kažu naši sugovornici.

Barbara Ban
Turisti s kojima smo razgovarali

Kako doznajemo, osumnjičenik će biti priveden u pritvorsku jedinicu istarske policije danas do ponoći, a tijekom dana bit će priveden na ispitivanje u Državno odvjetništvo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 15:31