PRIVEDEN VLADIMIR BENAC

FOTO: DIVLJI DOMOLJUB OPET STVARA KAOS Pijan se autom zaletio na terasu kafića pa urlikao

 Nikola Vilić/CROPIX

Hrvatski ratni vojni invalid iz Splita Vladimir Benac u ponedjeljak se nešto poslije 14 sati svojim automobilom zaletio u terasu kafića Bobis na splitskom Zvončacu, nasuprot Gradske uprave, gdje često sjede gradski čelnici i vijećnici, no kako je terasa zbog bure bila prazna nitko nije ozlijeđen.

Splitska policija potvrdila je događaj kazavši tek da je automobil uletio među stolice vanjske terase na kojoj u to vrijeme nije bilo gostiju. Hina neslužbeno doznaje da se sve dogodilo u 14.15 sati kada se Benac u svom automobilu splitskih registracija kod rotora nedaleko zgrade Gradske uprave zaletio u kafić Bobis te tom prilikom oštetio svoje vozilo.

Svjedoci tvrde da je bio u pijanom stanju te da je nakon udarca u 'štekat' izašao iz svog vozila i vikao.

Policija je vrlo brzo stigla na mjesto događaja i Benca privela u policijsku postaju gdje će nad njim provesti kriminalističko istraživanje.

Benac je široj javnosti poznat po svom eksplozivnom karakteru. Prije sedam godina je susjeda Denisa Bušelića teško ranio iz pištolja, a prije nekoliko mjeseci je završio u zatvoru nakon što je pijan radio nered u konobi Fife u središtu grada. Tereti ga se i da je udario 18-godišnju djevojku i njenog psa na Mejama u Splitu. Dobio je i uvjetnu kaznu za pucanje na skupštini HVIDR-e, a oslobođen je za oružani upad u zgradu splitske policije, dok mu je upad u ured gradonačelnika upao u zastaru.

Svi ispadi Vladimira Benca

rujan 1997.

Gradonačelniku Škariću upao u ured i prijetio da će pucati ako mu ne izda dozvolu za gradnju kuće na Mejama.

siječanj 1998.

BMW-om probio staklena vrata policije u Splitu i naoružan zoljom naredio da mu dovedu šefa Bekavca.

Bio je bijesan jer su ga sumnjičili za provalu u mesnicu.

prosinac 1999.

Pucao u strop u Domu HV-a na skupštini Hvidre. Dobio je 11 mjeseci, uvjetno na tri godine, uz obavezno psihijatrijsko liječenje.

od 2001. do 2005.

Kontinuirano pijan maltretira suprugu i sina kojem svakodnevno pokazuje genitalije. Uvjetno je osuđen uz obvezu liječenja u odgovarajućoj psihijatrijskoj ustanovi.

svibanj 2008.

Susjedu Denisu Bušeliću upao na proslavu rođendana i viknuo: ‘Tko remeti san hrvatskom časniku?’ Potom ga je ustrijelio. (JL)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 23:02