NESREĆA KOD PULE

FOTO: 'DJECA SU VRIŠTALA I PLAKALA' Vlak sa školarcima naletio na kombi, vozač poginuo na mjestu!

 Goran Šebelić/CROPIX

U teškoj prometnoj nesreći koja se u petak oko 7.20 sati ujutro dogodila na pružnom prijelazu kod Šijanske ceste u Puli poginuo je 50-godišnji Fuad Mahmutović iz Pule, voditelj trgovine Chemotehna. Mahmutović je upravljao kombijem Peugeot osječkih registarskih oznaka iz smjera Pazina prema Puli.

Na samom pružnom prijelazu, koji inače nije obilježen rampom već samo Andrijinim križem, na njega je naletio putnički vlak koji je prometovao na relaciji Buzet - Pula, a u kojem je bilo 100-tinjak putnika, među ostalima i tridesetak školske djece. Vlak je kombi gurao više od 200 metara po pruzi, a vozač je, na žalost, od zadobivenih ozljeda preminuo na mjestu događaja.

Srednjoškolska djeca koja su bila u vlaku putovala su prema školi u Puli. Školarci i ostali putnici nisu vidjeli samu nesreću, već su osjetili da je vlak u nešto udario, nakon čega se naglo zaustavio. Kada su izašli iz vlaka, školarci su ugledali stravičan prizor te je dio njih počeo vrištati i plakati. Na mjestu događaja odmah se pojavila policija i Hitna pomoć koja, nažalost, nije mogla ništa učiniti. Mrtvozornik je mogao samo proglasiti smrt, a u izvlačenju tijela preminuloga sudjelovali su vatrogasci.

Nitko od putnika nije ozlijeđen, a do Pule ih je kasnije prevezao autobus. Dio djece zbog šoka toga dana nije otišao u školu već su se vratili svojim kućama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 02:18