VOZAČU POZLILO

FOTO: DRAMA NA CESTI NEDALEKO OSIJEKA Autobus prepun djece sletio u kanal, mještani ih izvlačili: 'U sekundi je završio na boku!'

Vladislavci, 010216.Skolski autobus sa 20-tak djece prevrnuo se na bok izmedju mjesta Vladislavci i Dopsin. Vozacu koji je vozio djecu iz skole navodno je pozlilo, a u spasavanju djece pomogli su mjestani Vladislavaca, stanovnici najblizih kuca. Nitko nije teze ozlijedjen a nekoliko djece je zadobilo lakse ogrebotine.Foto: Vlado Kos / CROPIX
 Vlado Kos / CROPIX

VLADISLAVCI – Autobus koji je prevozio 14-ero djece iz Hrastina, učenika OŠ Mate Lovraka u Vladislavcima sletio je u ponedjeljak oko podneva s ceste u odvodni kanal između Dopsina i Vladislavaca. U ovoj nesreći četvero djece i vozač zadobili su lakše tjelesne ozljede, ponajprije ogrebotine, ali kako neslužbeno doznajemo svi će nakon pružene pomoći u osječkoj bolnici biti pušteni svojim kućama. Riječ je o učenicima od 1. do 3. razreda osnovne škole, koji su se školskim autobusom APP-a vraćali svojim kućama.

- Stajali smo na ulici kada smo vidjeli da autobus koji dolazi iz smjera Dopsina u blagom zavoju odjednom skreće i pada u kanal. U sekundi je završio na boku. Nismo znali da su u njemu djeca sve dok nismo došli do tamo, a onda smo pomogli u njihovu izvlačenju preko krovnog prozora – rekao je jedan mještanin Vladislavaca koji živi nedaleko od mjesta nesreće i koji je među prvima priskočio u pomoć, a u spašavanju su sudjelovali i lokalni DVD te JPVP Osijek.

Marija Poje, ravnateljica OŠ Mate Lovraka potvrdila nam je da u nesreći nije bilo teže ozlijeđenih, a po djecu su vrlo brzo došli njihovi roditelji. Uzroke nesreće utvrdit će istraga, a u policiji nisu htjeli komentirati informacije da je vozaču neposredno uoči slijetanja autobusa navodno pozlilo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. ožujak 2024 15:54