ZAGREB

FOTO: DVOJICA MLADIĆA PROVALILA U STAN NA SREBRNJAKU PA UKRALA PORSCHE Policija automobil pronašla u garaži u Dubravi, bio je djelomično rastavljen

 
 POLICIJSKA UPRAVA ZAGREBAČKA

Zagrebačka policija osumnjičila je dvojicu 34-godišnjaka da su na Srebrnjaku prvo provalili u stan, pa zatim ukrali Porsche slovenske tvrtke, a automobil je ubrzo, već djelomično rastavljen, pronađem u radionici na području Dubrave.

Kako je u ponedjeljak izvijestila zagrebačka Policijska uprava, sumnja se da su popodne 4. siječnja ove godine zajedno provalili u stan na Srebrnjaku i ukrali ključeve automobila Porsche Macan slovenskih nacionalnih oznaka, u vlasništvu trgovačkog društva sa sjedištem u Ljubljani.

Kroz suradnju s oštećenim te temeljem prikupljenih informacija, policija je automobil ubrzo pronašla u garaži, odnosno radionici na području Dubrave. Tu su uhićena i dvojica osumnjičenika.

POLICIJSKA UPRAVA ZAGREBAČKA
POLICIJSKA UPRAVA ZAGREBAČKA
POLICIJSKA UPRAVA ZAGREBAČKA
POLICIJSKA UPRAVA ZAGREBAČKA

U sklopu kriminalističkog istraživanja provedena je pretraga garaže - radionice, gdje je pronađen taj automobil već djelomično rastavljen. Demontirani dijelovi - plastika i kokpit - bili su u prtljažniku tog automobila. U radionici su pronađeni i dijelovi drugih automobila, zračni jastuci, razna elektronika, elektroničke naprave s priključkom koje služe za dijagnostiku vozila ili slično.

Pri pretrazi osobnih automobila koje koriste osumnjičeni pronađen je ilegalan pištolj s odgovarajućim spremnikom i streljivom.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju osumnjičeni su u zakonskom roku predani pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava za tešku krađu dostavljena Općinskom državnom odvjetništvu Zagreb.

Iako dovršeno za ovo kazneno djelo, policija je napomenula da nastavlja kriminalističko istraživanje radi otkrivanja mogućih drugih kaznenih djela.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. svibanj 2024 10:33