SNAŽAN UDAR

FOTO Eksplodirala jedrilica na benzinskoj postaji kod Šibenika: Ozlijeđeni mladić i djevojka!

Voditelj benzinske postaje spasio je djevojku s jedrilice, dok je mladić nakon eksplozije skočio u more
Sibenik ,100812.Uvala Duboka.Danas popodne nakon tocenja goriva na benzinskoj pumpi Luk Oil doslo je do eksplozije na jedrilici iz Splita,a dvoje ozlijedjenih spasio je Ive Vuksic sef pumpe.Foto: Niksa Stipanicev / CROPIX
 Nikša Stipaničev / CROPIX

U eksploziji desetmetarske jedrilice na benzinskoj postaji Luk Oila u Dubokoj kraj Šibenika oko 17.30 sati ozlijeđene su dvije osobe.

Do eksplozije je došlo nakon što je mladić, koji je upravljao plovilom, natočio gorivo u jedrilicu. Iako se zasad ne zna uzrok ekplozije, do nje je najvjerojatnije došlo uslijed iskrenja.

Nakon snažne eksplozije unesrećenima je u pomoć, između ostalih, priskočio i voditelj benzinske postaje.

- Gospodin je ulio gorivo, otišao platiti, vratio se do jedrilice i pokušao je upaliti. Pošto brod nije htio upaliti, mladiću sam ponudio pomoć i pitao treba li mu alat. Mladić je sam krenuo provjeriti svjećicu i u tom trenutku se dogodila eksplozija. Snažan udar odbacio je djevojku na krmu, a mladića na ulaz u jedrilicu. Ozlijeđenu djevojku sam izvukao s jedrilice, a mladić je skočio u more. U gašenju vatre smo potrošili osam aparata za gašenje - rekao nam je voditelj benzinske postaje Ive Vukšić (53).

Inače, jedrilica je u vlasništvu mladićevog oca koji je ubrzo stigao na mjesto nesreće.

- Do nesreće je došlo nakon natakanja goriva, vjerojatno zbog iskrenja - kazao nam je otac unesrećenog mladića.

Policijski očevid je i dalje u tijeku, pa će se tek naknadno znati uzrok eksplozije.

Mladić i djevojka prevezeni su u šibensku bolnicu. Kako nam je kazao mladićev otac, djevojka će tokom večeri biti puštena, dok će njegov sin biti zadržan do jutra zbog udisanja para.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. svibanj 2024 11:11